Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
JacekPie:
Dawno temu, kiedy stawiałem pierwsze kroki w programowaniu w BASIC'u bawiłem się w tworzenie "muzyczek" wprost wykorzystując instrukcję SOUND. Napisałem krótki fragment nawiązujący tematycznie do pewnego utworu KULT'u . Po latach udało mi się z kaset nawet przenieść to i zrobić format CAS. Tyle tylko, że plik jest "zabezpieczony" (kiedyś w jakichś Tajemnicach Atari była taka pchełka do zabezpieczania programów w BASIC. Chodziło tam o przepuszczenie programu w BASIC przez jakiś właśnie mały program, który tak zmieniał go, że dało się go wgrać, odtworzyć z pozycji RUN"C:, ale wylistować ni chu chu...) Po prostu zawiesza się Atarynka. Mam ten plik w CAS a nawet w a8s, gdzie odpalaJacekPie:
No właśnie co do algorytmu szyfrowania, to nie kojarzę. Wiem że przepisałem ten programik do zabezpieczania z jakiegoś pisma (może Tajemnice Atari, może Bajtek). Ten plik cas też ostatnio mi sam nie odpalił w emulatorze. Jedyna działająca wersja jest w a8s. Mam jeszcze wersją dźwiękową wav. Załączam.$ a8cas-convert 03muz1.cas -fr 03muz1.dta
GOTO 32761
JacekPie:
WOW! Widzę, że Mono dał radę! Dzięki Mu za odratowanie. Super prezent na Sylwestra.Od 1 do 10 z 10