Ok, wpadło mi to nowe 2600+ w ręce. Grey mi podesłał linka jak to shackować ;)No to shackowałem : ->link<-
No i nawet działa ;) Raczej to sztuka dla sztuki bo trzeba PC do konsolki podłączać więc równie dobrze można sobie emulator na PC odpalić ... Ale miałem trochę zabawy. No i mogę sobie pograć w Donkey Konga Jr. ;)
Niestety, dołączany joystick jest niezgodny z 7800 bo nie ma 2 osobnych fire. Musiałem sobie specjalnie pada przerobić żeby w Pole Position zagrać. Hłe, hłe..
Na konsolce nie działa tez UNO CART 2600.
Ale jak widać, ludzie coś w tym temacie działają ;) Więc pewnie pojawią sie lepsze hacki ;)
Modowanie interesujące, ale rozumiem, że coś się grzebie na płycie i traci gwarancję:
This project makes it possible to load Atari 2600 and 7800 roms to the 2600+ using an USB to serial cable or module and a Python script. Modifications to the Atari 2600+ mainboard and I/O board are required and void your waranty.
Tak trzeba przylutować dwa kabelki - więc gwarancję tracimy. Ale jak ktoś nie ma cartów od 5200/7800 to jest to jakaś opcja, aby pograć w fajne tytuły... bo aktualnie multicarty na SD nie działają.