CommentTime17 Nov 2024 09:11 (3 dni temu) zmieniony
Lexx - okładki do kaset bardzo mi się podobają, jednak mają pewne braki względem kopert na dyskietki. Nie mają w ogóle instrukcji oraz historii. Jako przykład podaje Miecze Valdgira 2. Gry ma też zabezpieczenia (kody)... tak wiem... są złamane wersje... ale takich tytułów będzie więcej np. Najemnik, Powrót Najemnika, Magia Kryształu... Myślę, że przy takich tytułach warto zrobić troszkę inny szablon - tak jak ma to miejsce przy kasetach audio.. czyli dłuższy, niewykluczone, że nawet dwustronny.
Zrobimy Pigułę tak, jak mówisz, tylko trochę zmodyfikuję publikację okładek. Na arkuszu A4 znajdzie się jedna, ewentualnie dwie okładki do druku, a na rozkładanej części będzie można dodać historię, kody i inne informacje. Obecnie pracuję nad firmą ASF SC, a w pierwszej kolejności zajmę się projektami dyskietek. Jak jakaś gra będzie miała rozszerzony opis lub kody daj znać!
CommentTime17 Nov 2024 14:11 (3 dni temu) zmieniony
Piguła na kasety — naklejki też dorobię, żeby były wszystkie. Dzisiaj zrobiłem część naklejek na dyskietki 5,25 cala o rozmiarze 50 x 30 mm. Można je pobrać tutaj: ->link<-
CommentTime18 Nov 2024 07:11 (2 dni temu) zmieniony
Dla ułatwienia w miecze valdgira II zrobiona wyszukiwarka kodów ->link<- I Artefakt Przodków ->link<- do reszty gier z kodami też zostaną dodane wyszukiwarki.
A ja się przypomnę w sprawie kopert (a może i naklejek?) "generycznych" - do a) składanek gier lub gier pojedynczych / spoza listy (ogólna koperta "growa" z miejscem na tytuł i "spis treści" b) własnych składanek programów użytkowych (ogólna koperta "użytkowa" z miejscem na tytuł i spis treści)
Może udałoby się zrobić wręcz okładki w stylu z epoki (a la Mapasoft i podobne) - czarno białe lub w skali szarości, czcionki "nienowoczesne"?...
CommentTime19 Nov 2024 04:11 (2 dni temu) zmieniony
Dzięki, kody już wcześniej sobie wyodrębniłem, do wyszukiwarki kodów, teraz zajmę się kasetami, żeby je uzupełnić. Jeśli masz czas, Piguła, to możesz podesłać opisy na okładki kaset. Na jednym arkuszu A4 planuję umieścić okładkę i naklejkę na kasetę.
To i ja się pochwalę kalendarzem. Piękny :) I nie wycięli loga ;) Gdybyś jeszcze, Lexx, pokusił się o zaprojektowanie okładki to byłoby już przepięknie (okładka jako składanka miesięcy wyszła ok, ale.... ;) Dzięki za wspaniały projekt.
CommentTime19 Nov 2024 11:11 (1 dzień temu) zmieniony
Super wyszło, planuję zrobić kalendarz z POLSKIMI produkcjami i wtedy zaprojektuję 13 stronę z wszystkimi miesiącami. Mam już pomysł, aby nazwy miesięcy były zintegrowane z grafiką, a nie osobno. Szkoda, że nie dali całej grafiki, ten niedokończony zielony, był do przycięcia, następnym razem zrobię pełne tło.
Generalnie uważam, że niepotrzebnie firma wycina ten okrąg na wieszak. Bez tego wycięcia logo Atari byłoby widoczne a kalendarz bez problemu daje się powiesić na haczyku. I taki wariant byłby najlepszy.
Lex - zapytam tak z ciekawości - czy testowałeś każdą nagraną kasete? Rozumiem, że do tego wykorzystujesz turgena i selfextractor. Bo mam problem z niektórymi grami.
CommentTime21 Nov 2024 04:11 (2 godzin temu) zmieniony
Piguła chodzi o Turbo-ROM, Na niektórych produkcjach, wyskakuje error, magnetofon się zatrzymuje, ale po wciśnięciu klawisza gra wczytuje się normalnie. Mam problem z zestawem 11, aby dokończyć, Action biker, jak bym nie robił to gra się nie uruchamia lub CAS ma 30 min.