Piguła tak trzeba ustawić emulator, aby testować CAS turbo-rom z loaderem w normalu. Automatycznie przechodzi w turbo, i nie ma potrzeby podciągania kartridża. Dołączyłem taki plik CAS
Lexx - jeszcze dodam jeden tip, bo ja jak aktualnie buduje sobie pliki CTSE pod nagrywanie kaset w UM, czasami zdarza mi się, że narzędzie Turgen informuje o tym, że dany plik XEX niepoprawnie się kończy -> Segment or segment header continues beyond end of binary file.
Mimo, żę dany plik mogę bez problemu przegrywać programem kopiującym DYSK-UM lub UM-UM, rozwiązanie na tego typu problemy jest program Super Packer na PC (wystarczy wczytać do niego taki program, a następnie go zapisać, nie trzeba w ogóle pakować żadnych segmentów), po takiej operacji Turgen bez problemu generuje Self Extractor z takiego pliku.
Aaaa i Lex ten sprzedawca od kaset 2x15... dramat.... dla wszystkich zainteresowanych szukać innego - bo u niego zabezpieczenie towaru w ogóle nie istnieje, z moich zamówionych 12 sztuk w całości dotarła tylko połowa... reszta będzie przeszczepiania do innych kaset, bo mam popękane obudowy...
Panie Konstantyn, jak wspomniałem wcześniej, ja to robię dla siebie, a tym, co stworzę, dzielę się z innymi. Jeśli komuś się to nie podoba, nic na to nie poradzę. Gusta są subiektywne i różnorodne; to, co podoba się jednej osobie, może nie odpowiadać innej.
Jak dla mnie to ten taper wygląda zbyt poważnie, jak jakiś szef mafii, a wg mojej wizji powinien być bardziej głupkowaty i pocieszny a i knajpa bardziej obskurna. :-D
Draconus <3 :) Podejzewam, ze wersja @lexx bedzie sporo lepsza od oryginalu, ktory bardziej wyglada jakby potwor z laguny strzelal laserami z rak do przerosnietego Crittersa (polecam ten horror klasy B;)
Patrząc na te duże TSFX-y... mam ochotę dodać jeszcze jedną opcjonalną funkcję do złożonych TSFX-ów: Wyświetl przewijalny spis treści. Jeden tytuł na wiersz, grube przewijanie w górę i w dół.
Wakacje się skończyły, więc mam więcej czasu, będę robił następne okładki, Cavernia już jest zrobiona, resztę dorobię w następnej kolejności. Baktra im więcej funkcji tym lepiej :)