Czy format obrazka w Plamie jest taki sam jak Paint256? Pytam bo do Painta był dołączony zajefajny programik do wyświetlania obrazków z poziomu Basica.
od razu piszę jakoś beznadziejna zrobiona telefonem... ale obiecuję poprawę :)
** na zdjęciach toms 710 (wykatrawany z ori naklejek!) toms 720 cr kmk2.0 i side dobrze działają z dwoma tomsami problem tylko w ich ramdyskach... bo na d4/d3 mają swoje programy..........
grafiki, które po wydrukowaniu na igłówce STAR LC u kumpla komodorowca klepałem pixel po pixlu z linijką w dłoni ;) Niestety nie wydrukowała odcieni szarości i mamy tylko jednolity kolor biały :)
Kto by pomyślał, że kiedyś będą konwertery z pc...
@blb Dobrze Ci idzie. Masz cierpliwość do dłubania, a to bardzo dużo. Można dopikslowywać swoje części do konwersji, albo przerysowywać własny szkic dzieląc go na kwadraty. Chłopaki podpowiedzą.
@Sunday87: prosiłem, aby zamieszczać zdjęcia TYLKO Z ATARI. Usiądź, popixluj coś w G2F (albo skonwertuj do G2F) i zamieść. Pomimo tego, że fajnie rysujesz :) nie chciałbym, aby założony przeze mnie wątek zawierał inne grafiki.
Trocero77 - ladne! A pytanie o technike - rysujesz na tablecie? Myszka? Konwertujesz na Atari?
Sunday87 - bardzo pikne, trafilo na glowna :). Przypominam, ze mozna podsylac wlasna tworczosc tego typu do umieszczenia na stronie glownej, na gornym pasku. Warunki: - czarne tlo - rozmiar 448x132