atarionline.pl Naprawa 800XL, 800XE - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorBaX
      • CommentTime11 Mar 2024 19:03

Czołem,

Zebrałem się aby w ten weekend przetestować wreszcie zakupione trzy(!) lata temu 'zabawki' - FujiNET i dodatkowe 512kb. No i poległem. :( Niestety ale 800XE do którego kupiłem dodatkowy RAM po włączeniu - świeci kontrolka zasilania ale obraz robi się czarny i lipa. W zeszłym roku Atari działało, 800XL kompletna kaplica, nie świeci kontrolka zasilania. Sprawę uratowało drugie 800XL bo mogłem przynajmniej odpalić FujiNET i wiem, że zasilacze (dwa) są sprawne, kabel do monitora też. I teraz wielka prośba do WAS, kogo możecie polecić, do kogo się zwrócić kto mógł by spróbować przywrócić do życia Atarki. Szczególnie zależy mi na 800XE do której mam RAM-cart no i jest w super stanie. Może ktoś ze śląska ogarnia takie tematy?
      Pozdrawiam.
      • 2:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime11 Mar 2024 21:03

Zreperuje Ci to pewnie Peri Noid, ale on z Wawy jest. Natomiast najprawdopodobniej padł Ci rom, albo ram, albo i to i to. Natomiast brak LED nie świadczy o padnięciu całego kompa, mogły paść ścieżki na klawiaturze.
      • 3:

CommentAuthorPeri Noid

Jakby co to mogę zerknąć. Ale na Śląsku też kogoś znajdziesz.
      • 4:

CommentAuthorgaltron

Jak coś to można wysłać do mnie do serwisu. Adres do paczkomatu jest na mojej stronie ->link<- , zapraszam ;)
      • 5:

CommentAuthorpancio
      • CommentTime12 Mar 2024 08:03

Ja jestem ze Śląska.. i jak czas jaki dasz mi na naprawę nie będzie stresujący to mogę pomóc... po kosztach
      • 6:

CommentAuthorPeri Noid
      • CommentTime12 Mar 2024 08:03

+1 dla tego pana (tego bezpośrednio przed)
      • 7:

CommentAuthorpancio
      • CommentTime12 Mar 2024 08:03 zmieniony

ale nie będę się upierał :-)
      Pan poprzedzający (bezpośrednio nad) to jeden z większych specjalistów jakiego znam :-)

Tośmy se posłodzili a kolega nie wie teraz co ma zrobić :-)

Wyślij do KKRYS-a...!
      • 8: CommentAuthorBaX
      • CommentTime12 Mar 2024 10:03

No to faktycznie teraz mam problema :) ale dziękuję za odzew i decyzję na pewno jakąś podejmę.