atarionline.pl Czy grę Maszyna Czasu da się przejść? - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorjakubp1985
      • CommentTime28 Oct 2024 13:10

Czy to jest w ogóle do przejścia? Znalazłem na Moby Games informację że to projekt niedokończony i prawdę mówiąc tak to wygląda design poziomu jest strasznie niedorobiony miny tuż po wejściu do pomieszczenia na które z automatu wdeptujesz czy takie ustawienie przeszkadzajek którego nie da się ominąć plus przedmioty wyglądające na niedostępne do zebrania
      Czy jest jakaś ukończona wersja tego albo komuś udało się to przejść?
      W sieci mało informacji i żadnego poważnego longplaya
      • 2:

CommentAuthorccwrc
      • CommentTime28 Oct 2024 14:10

Podpinam się pod to pytanie.

Ja kiedyś próbowałem przejść na emulatorze co jakiś czas robiąc sejwy, ale są dłuższe fragmenty, gdzie jak pójdzie górą to okazuje się, że jest to ślepa (śmiertelnie) uliczka i dałem sobie spokój.

Wydaje mi się także, że ilość energii jest zbyt mała do przejścia gry. Nawet na emulatorze przy zapisie był to problem.
      • 3: CommentAuthorjakubp1985
      • CommentTime28 Oct 2024 17:10

No ja zaraz będę jeszcze raz próbował
      Energia to nie problem można ją odnawiać zabijając przeciwników czyli stajesz na skraju ekranu wchodzi krok strzelasz cofasz się na poprzedni ekran strzelasz i tak aż ci się odnowi do 150punktów xD
      Jakąś inną wersję znalazłem wydaje mi się że trochę lepsze usytuowanie przedmiotów jest prawie doszedłem do końca zaraz pewnie będę wracał z kluczami z paczek mi wypadły 2-3 bonusowe śruby ale coś czuję że po prostu nic się nie stanie bo gra nie ma żadnego endingu ani nic
      • 4: CommentAuthorjakubp1985
      • CommentTime28 Oct 2024 17:10

Nie no to nie do przejścia jest tam są co najmniej dwa miejsca że trzeba spaść na dół i wyzbierać przedmioty i z żadnego z tego miejsca nie ma wyjścia
      Jakaś wersja beta albo nawet alfa gry to musi być
      Szkoda
      • 5: CommentAuthorAdam
      • CommentTime30 Oct 2024 00:10

Ta gra ma datę 1994, w tym roku Avalon chyba już nic nie wydał, chociaż nazwa firmy widnieje w czołówce - nikt poza autorem pewnie tego nie testował ->link<-

Dla tych, co nie widzieli "Maszyny czasu" - generalnie wygląda to jak półlosowy zlepek elementów z różnych gier. Przede wszystkim Misja, tylko jakbyśmy sterowali postacią przeciwnika, ale zbieramy śrubki jak w Robbo, w dolnym panelu dzbanek trochę jak we Fredzie, węże z Montezumy itd. Niezły miszmasz.

• 6: CommentAuthorjakubp1985
      • CommentTime30 Oct 2024 00:10

A strzałki z nerona jeżeli dobrze pamiętam
      Jakby ktoś chciał zagrać w to jednak zagrać to nie polecam jedynie co się da to iśc do końca w prawo do ściany po parudziesięciu ekranach
      • 7: CommentAuthorodislaw
      • CommentTime30 Oct 2024 19:10

grę próbowałem przejść robiac kilka podejść, ale nie da rady,o ile pamiętam czegoś brakowało w pewnym momencie