Przygotowany na Silly Venture 2024 WE humorystyczny filmik w hołdzie dla Jakuba Husaka, w podziękowaniu za jego ponad 35 lat twórczości na Atari. Wykorzystałem fragmenty gry "BC's Quest For Tires" oraz różne elementy wizualne "z internetu". Idea, montaż, grafika pikselowa - ja, nieoceniona pomoc w montażu - Misza, modyfikacja gry: Cosi, muzyka "Chasing" autorstwa Yerzmyeya. Na zlocie ucięto końcówkę i audio było nieco rozjechane z wideo, więc zamieszczam całość na YT:
Muuuuusiiiiic - non stop! Do dziś mam dyskietkę z Garfield demo zakupionym w lokalnym studio komputerowym jakoś w 90/91 roku :-) Na szczęście pomimo zakupu Amigi, zarzucanego nieróbstwa na Atari ze strony Jakuba nie było. Dzięki!
@Kaz, a żebym to ja wiedział... Kim Wilde to Cambodia, Do you want to dance with me - Alphaville, Kraftwerk ,o Das Model (The Model, Modelka), Aquanaut music by Kemal Ezcan, reszta to własne kompozycje.
Dzięki Kuba. Tak, podział na covery i Twoje utwory to już w tym filmiku jest od początku. Uzupełniłem opis i teraz jest tak:
0:00 (cover) Aquanaut - Kemil Ezcan 1:11 (cover) Do you want to dance with me - Alphaville 5:01 (cover) Cambodia - Kim Wilde 8:31 Opanowanie świata - Jakub Husak 12:45 (cover) Das Model - Kraftwerk 17:38 Ucieczka w nicość - Jakub Husak 22:47 Wodospadem czasu - Jakub Husak