Dzięki za bardzo pozytywny feedback! Na pewno pomaga motywować do dalszej pracy :).
Premiera gry niestety nieprędko. Wprawdzie engine i mechanika gry są zrobione, ale teraz sporo czasu będzie kosztować praca nad mapami i ogólnie gameplay. Do designu map podeszliśmy raczej ambitnie i teraz każda mapa wymaga conajmniej 10 godzin pracy, a jeszcze trochę map brakuje...
Jeśli chodzi o mechanikę gry to jest ona bardzo rozbudowana - najlepiej zapytać Świętego, bo bardzo ostro walczył żeby zmieścić kod logiki gry w pamięci i w ramce :). Nie wszystkie "atrakcje" są w trailerze pokazane. Jeśli mam być nieskromny to chyba żadna gra tego typu na Atari nie miała tak bogatej mechaniki jaką będzie mieć Cosmic Hero 2. Gra może na to nie wygląda, ale napisanie tej gry wymagało absolutnie topowych umiejętności koderskich.
I co niedowiarki? Zawsze mówiłem, że na Atari da się zrobić gry jakościowo dorównujące C64 a nawet lepsze, bo Atari to lepszy komputer od Komodorka, z całym szacunkiem oczywiście dla chlebaczka. :-) Jeśli gra jest dopracowana do perfekcji to Atari zawsze będzie górą. Żal mi troszkę braci komodorowców, że będą musieli przełknąć tak gorzką pigułkę, no ale może zapiszą się do klanu Atari w końcu. :-D A właśnie, przewiduje się wersję na C64? Gratulacje Pazur i dla całej ekipy. Czekam cierpliwie na wersję produkcyjną. :-)