atarionline.pl jaka to gra? - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorzbig_wawa
      • CommentTime11 Mar 2025 18:03 (3 dni temu)

dzień dobry.

Prośba o pomoc: o ile pamiętam z dzieciństwa (trochę dawno to było) w ROM-ie mojego 65 XE była prosta gierka uruchamiana jakąś kombinacją skośnych szarych klawiszy, nie mogę jej znaleźć ani przypomnieć sobie jej nazwy. W 65XE, którego mam teraz albo nie ma żadnej gierki albo nie potrafię jej uruchomić. Gra dawała złudzenie 3d, poruszalismy się po siatce narysowanej na czarnej płaszczyźnie po horyzont, można było joystickiem skręcać lewo/prawo, niektóre pola były kolorowe (te chyba się zbierało - nie pamiętam), niektóre pola były jasnoszare działały jak ściana , granice pola też chyba były chociaż samo pole gry było rozległe. Chyba można było"strzelać" do przodu, wtedy kolor poruszał się po polach przed nami do przodu. Nie pamiętam celu tej gry ,pamiętam tylko że odpalałem ją jak się naprawdę znudziłem ale teraz po latach chciałbym ją znowu zobaczyć. Nie jest to quix (quicks jest 2d). Może ktoś to jeszcze pamięta.
      • 2: CommentAuthorVisar
      • CommentTime11 Mar 2025 19:03 (3 dni temu)

Może chodzi o Ballblazer albo o Trailblazer?
      • 3: CommentAuthorbaktra
      • CommentTime11 Mar 2025 20:03 (3 dni temu)

Sillicon Warrior?

->link<-
      • 4:

CommentAuthorccwrc

To ciekawe. Ktoś się bawił w podmianę ROMu z XEGS? Tam wbudowaną grę (Missile Command) uruchamiało się klawiszem Select. Pewnie dałoby się podmienić MC na coś identycznego objętościowo.
      • 5:

CommentAuthorKrótki

Sun Star.
      • 6:

CommentAuthorAtariteca
      • CommentTime12 Mar 2025 02:03 (3 dni temu) zmieniony

• 7: CommentAuthorKonstantyn
      • CommentTime12 Mar 2025 20:03 (2 dni temu)

• 8: CommentAuthorzbig_wawa
      • CommentTime12 Mar 2025 22:03 (2 dni temu)

to Sun Star, dziękuję wszystkim za pomoc