atarionline.pl SpartaDOS - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorCuzz
      • CommentTime25 Mar 2025 21:03 (15 godzin temu)

Dlaczego sparta11h Kaz wykasowałeś? Przecież to działa. Całe szczęście, że to mam to na dysku. Nie sabotujcie dobrych programów. Działa już nawet run, nawet na emulatorze, przynajmniej na moim. A tak poza tym, chce kupić książkę do atarynki, najlepiej atari basic, by przypomnieć sobie dzieciństwo. Czy ktoś by mi mógł pomóc, gdzie ją mogę dostać? Najlepiej nówka. Ostatnio babrałem się w DOS-ie, a do niego cieżko się dostać, no więc napisałem w windowsie małego linuxa do pisania pod dosem i porównałem EGA do GTIA, wyszło nie za dobrze dla EGA. U mnie na laptopie assembler w końcu ruszył, on mi buszuje w całym systemie i zostawia ślady, moja osobista porada, używajcie powerfx języka, jest bezpieczny. A wracając do atari, może ktoś mi pomoże i napiszę komendę, żeby mi usr działał tylko jako program i nie zostawiał śladów w rom-ach. Bardzo proszę. Jeśli nie wyjaśniłem się jasno, to mnie poprawcie.
      • 2: CommentAuthoratariki50
      • CommentTime25 Mar 2025 23:03 (13 godzin temu)

Książkę Atari Basic znajdziesz tutaj.
      ->link<-
      • 3:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime26 Mar 2025 07:03 (5 godzin temu)

Cuzz:

A tak poza tym, chce kupić książkę do atarynki, najlepiej atari basic, by przypomnieć sobie dzieciństwo. Czy ktoś by mi mógł pomóc, gdzie ją mogę dostać? Najlepiej nówka.

Jeśli nówka to tylko w Retronics masz reedycję Atari Basic z cennymi dodatkami, których w oryginale oczywiście nie ma: ->link<-

Albo można zakupić oryginał, ale nie nowy - szukaj na OLX, Allegro. A jeżeli wystarczy Ci treść oryginału to są u nas w Bibliotece Atarowca PDF-y, kolega Atariki50 wskazał powyżej.

Cuzz:

Dlaczego sparta11h Kaz wykasowałeś? Przecież to działa.

Niczego nie wykasowałem, SpartaDOS 1.1 HS.atr znajdziesz w Archiwum Użytków w dziale "7. DOS-y", mamy nawet trzy wersje tej wersji Sparty: ->link<-