atarionline.pl Gamepad ALTIRRA - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorvega1
      • CommentTime26 Mar 2025 19:03 (4 dni temu) zmieniony

czy da się jakoś podłączyć gamepad np:
      https://pl.aliexpress.com/item/1005006948935677.html

żeby działał pod altirra w trybie joystick? ..żeby to skosy też czytało...a nie tylko góra,dół, prawo i lewo...

a jeżeli nie to jakie gamepady współpracują...
      • 2: CommentAuthoratariki50
      • CommentTime27 Mar 2025 00:03 (4 dni temu)

Nie bardzo rozumiem co znaczy że skosy nie działają?
      Skoro działa lewo,prawo,góra,dół to skosy też powinny.
      Chyba że chodzi Ci o precyzję tych skosów że jest do bani i ciężko je wyczuć. Doprecyzuj proszę.
      To ustrojstwo ma jakieś oprogramowanie, sterowniki czy co tam jest ? Jakiś program do diagnostyki pod PC ? Czy w grach na PC masz ten problem ? Napisz więcej i dokładniej. Albo jeśli chcesz mieć spokój zamień TO na pad od konsoli Xbox.
      • 3: CommentAuthoratariki50
      • CommentTime27 Mar 2025 00:03 (4 dni temu) zmieniony

->link<-

Fajnie to wygląda ale za tą cenę nie spodziewał bym się cudów.
      Chociaż może całkiem dobrze działać.
      Dopytam. Ty już posiadasz ten PAD. Czy zastanawiasz się nad nim i martwisz o te "skosy" ?
      Bo zrozumiałem że nie działa. W przeciwnym wypadku, każdy w miarę ogarnięty klon firmowego sprzętu zadziała z Altirrą na ustawieniach podanych w pierwszej odpowiedzi. Oczywiście nie wszystkie przyciski i gałki będą wykorzystane ale "skosy" na krzyżaku i lewej gałce analogowej plus lewo-prawo-góra-dół plus przycisk fire będą działać.
      Za dokładność z jaką będą to robić nie ręczę. To zależy od jakości sprzętu :).
      • 4: CommentAuthorsolo/ng
      • CommentTime27 Mar 2025 01:03 (4 dni temu)

wszystko bedzie dzialac, bo leci via xinput
      • 5: CommentAuthorvega1
      • CommentTime27 Mar 2025 10:03 (3 dni temu) zmieniony

tak, mam ten gamepad i wydaje się, że nie działa...w windowsie 11 zainstalował się bez problemu..sterowniki windows sam miał albo ściągnął z neta

najprostrze rozwiązania są najlepsze :)
      czyli ten teoretycznie powinien działać? bo piszą, że to podróba...
      https://allegro.pl/oferta/bezprzewodowy-kontroler-gamepad-pad-do-xbox-360-slim-pc-usb-dual-shock-17369523976
      • 6: CommentAuthoratariki50
      • CommentTime27 Mar 2025 23:03 (3 dni temu) zmieniony

@vega1
      ->link<-

Co mam Ci powiedzieć ? Teoretycznie tak, powinien działać.
      Pisząc wcześniej "święty spokój" miałem na myśli raczej oryginał w myśl sentencji " nie jestem bogaty więc nie stać mnie na tanie rzeczy ".
      Ale tak. Powinien działać.
      Zanim kupisz, poczytaj opinie kupujących !