atarionline.pl SF2 nowa konwersja - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorzbyti
      • CommentTime27 Apr 2025 00:04 (9 godzin temu)

dodam jeszcze tylko oczywistość, że w epoce wiele rzeczy nie powstało, nie dlatego, że się nie dało, tylko dlatego, że się nie opłacało :[

całe szczęście dziś "opłacalność" ma wymiar inny niż finansowy i raczej oznacza: czy mam na to czas, czy to będzie fajne, czego się nauczę, etc.
    1.  
      kiedyś były "wyklejanki" a teraz są "odklejanki"..czy oprócz pisania kocopołów Konstantyn coś konkretnego dodał do zbioru ??piszesz że nie trzeba eksperta ,ale już nim jesteś i to w momencie gdy plik z grą nawet nie jest dostępny i "ogrywalny". To Konstantyn napisz teraz ,co trzeba mieć, zrobić , kim być z zawodu ?(jak skrócić męki) żeby w sposób rzetelny i nie "fanbojowski" testować i recenzować grę SF2 w wersji wyżej omawianej.Ja z chęcią zobaczę cokolwiek stworzonego przez ciebie :)na twoja ulubiona platformę :)
      • 3: CommentAuthorKonstantyn
      • CommentTime27 Apr 2025 01:04 (8 godzin temu)

Postacie powinny poruszać się naturalnie, a nie fruwać, pływać i lewitować jak w chińskich filmach karate z lat 80-tych. Scena mogłaby się przesuwać, zamiast być statyczną. Bohater powinien iść do przodu i dochodzić do jakiegoś celu, co kończyłoby etap. Mógłby mieć różne rodzaje broni, które zdobywałby po drodze, np. zabijając przeciwnika. Broń można zmieniać np. spacją. Muzykę bym zmienił, można dać jakiś japoński motyw, bardziej "miękki" albo jakąś inwencję 2/3-głosową Bacha tudzież sonatę triową, zostałby jeszcze jeden kanał na efekty. To tylko proste i ogólnie znane przykłady. Nie będę się rozpisywał, bo nikt mnie nie posłucha, a nawet jeśli posłucha to po cichu, bez przyznania mi racji. Hejtujecie mnie, bo co? Bo nie pasuję do "środowiska"? Tylko, że racja zawsze jest po mojej stronie. Większość do niej dochodzi długo po czasie, po latach nawet, kiedy już nikt nie pamięta moich słów. Najpierw jest hejt. Tak było w czasie kowidu chociażby, kiedy przykładowo poruszałem temat "odkażania" przystanków, mówiłem że to kretyństwo, lans i niszczenie środowiska. Wszyscy byli przeciwko mnie (nie tutaj), a po kilku miesiącach okazało się, że mam rację, tylko nikt o tym nie pamiętał. Sprawę sławnego jegomościa również pierwszy podjąłem, zauważę, za co zostałem bezpardonowo zaatakowany i oskarżony o niestworzone rzeczy. Zresztą nie chce mi się pisać i tłumaczyć, jakoby bym był czegoś winny. Nie odzywam się już w tym temacie. Niech wypowiadają się znawcy, zawodowcy i wtajemniczeni manitou.
      • 4:

CommentAuthorAtariteca
      • CommentTime27 Apr 2025 01:04 (7 godzin temu)

Naprawdę oczekujecie takich cudów od małego Atari? To tylko komputer 8-bitowy, a nie PlayStation! Serio, weźcie swoje leki zanim zaczniecie komentować...
      • 5:

CommentAuthorPeri Noid
      • CommentTime27 Apr 2025 01:04 (7 godzin temu)

Konstantyn:

Tylko, że racja zawsze jest po mojej stronie.

No cóż... Kurtyna.
    2.  
      czyli dobrze napisałem że się odkleiło ;) Ty piszesz o SF2 ?? widziałeś te grę , grałeś w nią ?? Gdzie tam jest realizm? i brak tych elementów z filmów "kopanych " made in hongkong które ci nie pasują ??Gdyby nie takie kino, taka gra by nie powstała :) W którym momencie w SF2(oryginał) idziesz w bok po przesuwajacym się tle ??WTF ?? Różne rodzaje broni ??w SF2? Co ty chłopie jadłeś??Już cię widzę w roli testera :) "Mortal Kombat ,też dno bo nie idzie sie w bok i Tekken, to samo,
      bo nie ma broni :)" ...tragodia.Ty lubisz "bijatyki" ale z samym sobą :).
      • 7: CommentAuthorsolo/ng
      • CommentTime27 Apr 2025 02:04 (7 godzin temu)

Atariteca +1
      and hi btw:)
      • 8: CommentAuthorsolo/ng
      • CommentTime27 Apr 2025 02:04 (7 godzin temu)

"Mógłby mieć różne rodzaje broni, które zdobywałby po drodze, np. zabijając przeciwnika. Broń można zmieniać np. spacją"

???

to nie Shinobi
    3.  
      też na S.. albo "The Se Idziesz Se 2".
    4.  
      w "world karate" też dali d.. że nie ma broni i się w bok nie idzie ..." na górę jedzie ?? a gdzie ma jechać w book ?? " haha brawo ty :) ty logikę wziąłeś za zakładnika i zrobiłes z niej "panią lekkich obyczajów"..
    5.  
      a "żużel" też w sumie fajny by był, jakby jakieś inne tory dodali i żeby można było w "drugą " stronę skręcać :) no i żeby jakieś "biegi" były a nie tylko "jedynka"..hyhy.