atarionline.pl Stary wrog sie zbroi - The Commodore 64 Ultimate - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorstreak
      • CommentTime14 Jul 2025 14:18 zmieniony

JUTUB:

Link: ->link<-

Link: ->link<-

Raczej kupie jak RM 800 XL napisza ze projekt umarl. Jesli nie.. poczekam na RM800XL :D
      • 2:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime14 Jul 2025 16:43

Aż chce się kupić Atari... Corp.
      • 3: CommentAuthortebe
      • CommentTime14 Jul 2025 18:06

ciekawe jak wygląda wycena Atari ?
      • 4:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime14 Jul 2025 18:25 zmieniony

No właśnie teraz nikt chyba nie sprzedaje, bo firma działa i robi jakieś nowe konsole ze starymi grami => wycena rośnie.
      • 5: CommentAuthorPecet
      • CommentTime14 Jul 2025 19:42

Podejrzewam, że jednak więcej niż "low seven digits", czyli wycena C=.
      • 6:

CommentAuthorDracon
      • CommentTime15 Jul 2025 09:42

"Mają rozmach, sk... !" ;) :)
    1.  
      Mydelnica zawsze będzie mydelnicą- ciut ładniejszy był ten kanciasty, ale za to z wykastrowanym SID-em. Atari nie trzeba upiększać, konkretnie serii XE, w XL czasem lekka polerka na szkiełko i naprostować funkcyjne ;) .
      • 8: CommentAuthortebe
      • CommentTime15 Jul 2025 11:58

nie celują w nowszą wersję obudowy, tylko wybrali pierwszy wariant chlebaczek, w przypadku Atari to obudowa 800 XL była wcześniej dla nas z Europy, wersja XE jest zbyt nowoczesna ;)
      • 9:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime15 Jul 2025 14:03

Dla mnie też ten chlebaczek ma ten look C64, te nowsze są takie... brzydkie, jak amiga500. Co innego 600 i 1200, te były bardzo ładne.
      • 10: CommentAuthorrbej1977
      • CommentTime15 Jul 2025 20:00

Commodore jak zwykle przed Atari. To się nigdy nie zmieni.
      • 11: CommentAuthorKonstantyn
      • CommentTime15 Jul 2025 21:15 zmieniony

Jak dla mnie A600 od zawsze wygladała jak kaleka. Obecnie już jest trochę inny punkt widzenia, bo to niby retro, więc jest większa tolerancja, co do urody. Co do A1200, o ile kiedyś faktycznie wyglądała lepiej od A500, w swoich czasach, gdy się pojawiła, to obecnie nie robi na mnie takiego wrażenia i wolę A500, jest "pancerna", choć niekoniecznie jak Rudy 102. :-D A mydelniczka nowa? Hmm... Dobrze, że te z lampkami są droższe, bo te wszystkie ledy i podświetlacze to dziadostwo i popeliny typu sacro polo, które znudzą się szybciej, niż kolejna aktualizacja androida. Ale sam projekt no całkiem fajny, rzec trzeba uczciwie. Nie wiem dlaczego latami ciągnie się zbudowanie nowej Atarynki, kiedy takie projekty robi się w tydzień albo i szybciej, a materializuje w drugi tydzień. Aha, gdyby ktoś twierdził inaczej i podawał milion powodów, dla których nie da się to od razu mówię, iż nie wiem, że nic nie wiem. :-D Zresztą sami widzicie po młodszym bracie chlebaku. Co z tego, że jest głupszy i świeci? Ano to, że nie wie, iż nie da się i temu się da.
    2.  
      Ja lubię A1200 za niektóre gry- nie za wygląd, choć nie jest brzydka. Do A600 mam sentyment, gdyż pożyczałem ją od kumpla. A i tak najbardziej z 16-bitowców cenię Mega Drive, który wygląda paskudnie, ale za to ma super gry. Jedyne, co mnie trzymało przy Amidze, to ten specyficzny klimat, muzyczki i rodzime, trochę „chore” produkcje XD Franko i kolanko, Doman i przebita strzałą grdyka XD. "Kiedy płaczesz on to widzi" , "... a jęk twych wrogów słychać będzie z piekła". - Piękne.