atarionline.pl Kupię Dyskietki 5,25 cala. - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  
      Kupię Dyskietki do Atari w rozsądnej cenie, mogą być czyste, mile widziane z grami, demkami- stacja leży i się kurzy, a zawsze lubiłem wczytywać gry ze stacji dysków, plus 10 do klimatu.
      Będę potrzebował również porady, jak nagrać na dyskietkę kilka gier- takie zestawy chcę sobie zrobić.
      • 2: CommentAuthorhichal
      • CommentTime24 Jul 2025 21:39 zmieniony

Larek świetnie tu wszystko wytłumaczył.

(https://www.youtube.com/watch?v=KOPRn8qMRuc&t=2094s)
    2.  
      Bardzo pouczający materiał od Larka. Tylko skąd wziąć dyskietkę?
      • 4:

CommentAuthorpirx
      • CommentTime25 Jul 2025 12:40

nowe mają ci tutaj: ->link<-
      to chyba ostatnie miejsce na planecie...
    3.  
      @ pirx Dzięki, ale które wybrać do Atari? Kompletnie nie pamiętam, ale coś mi świta że czymś od PCtowych się różniły.
      • 6:

CommentAuthorPeri Noid
      • CommentTime25 Jul 2025 15:22

Do Atari mają być DS/DD.
    4.  
      Dzięki.
      • 8: CommentAuthordruzil28
      • CommentTime26 Jul 2025 17:26

Ja tam kupuje na olx, nawet jak część będzie niesprawna to i tak wychodzi taniej. Tylko szuka się dyskietek do c64, bo stricte od atari nie ma (jakby to miałoby robić różnice)
    5.  
      @druzil28 Świetny pomysł! Z czystą przyjemnością będę kasował dyskietki commodorowcom. XD
      ;)
    6.  
      Takich dyskietek się nie kasuje, to zła strategia. Można je wykupywać, co by utrudnić przeciwnikowi dostęp do danych, ale samemu tych danych się nie pozbawiać. :-P
    7.  
      Do Atari bierz 5,25" DS/DD (2D, 48 tpi) – unikaj HD 1,2 MB. Dyskietki „do C64” są OK (ten sam nośnik), po prostu formatujesz na Atari. Do wrzucania ATR polecam SIO2PC + RespeQt/APE albo SIO2SD/FujiNet i kopiowanie na stację. Zdaje się, że "Zaklejanie okienka HD" dotyczy 3,5", nie 5,25".
    8.  
      @ Konstantyn o, widzę że lubisz C64 he, he.;)
      Spoko, nie będę taki, poprzegrywam na kasety, niech kręcą głowicą. XD
    9.  
      CORIelectroni - Jak by Ci to wytłumaczyć, hmm... Atarynka to żona, a mydelniczka to jedna z nałożnic. No jakoś tak mniej więcej. :-D