atarionline.pl Sprzedam ATARI STE - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  
      Sprzedam ATARI STE 4MB, Monitor Mono, myszka nieoryginalna, T.O.S. po niemiecku, podobnie jak klawiatura, dodatki. Jeżeli będą osoby zainteresowane, wstawię fotki.
      • 2:

CommentAuthorPeri Noid
      • CommentTime9 Sep 2025 20:33

Bezcenne?
      • 3: CommentAuthorCORIelectroni
      • CommentTime11 Sep 2025 00:06 zmieniony

@ Peri Noid
      I tak, i nie.
      Dlatego zaczekam na propozycje od osób zainteresowanych.

Jednak QWERTY :-D. (buchnięty od Niemca, ciemno było) ;)

• 4: CommentAuthordrakon
      • CommentTime11 Sep 2025 10:04

Jaka jest cena tego sprzętu?
      • 5: CommentAuthorCORIelectroni
      • CommentTime11 Sep 2025 11:07 zmieniony

@drakon
      Siemanko, 1400zł z joystickiem, do ewentualnej negocjacji. bez Joysticka 1300zł do ewentualnej negocjacji.
      • 6:

CommentAuthordely
      • CommentTime12 Sep 2025 07:27

Jednak QWERTY :-D.

To nie jest QWERTY. To jest niemiecka klawiatura z zamienionymi klawiszami Y i Z.
      • 7: CommentAuthorbob_er
      • CommentTime12 Sep 2025 07:53

Nie kojarzę, żeby Atari (i w sumie ktokolwiek) robił klawiatury QWERTY z umlautami.
      • 8:

CommentAuthorsun
      • CommentTime12 Sep 2025 08:14

@dely: tak z deka galtronowo nie?
      • 9:

CommentAuthorlaoo
      • CommentTime12 Sep 2025 09:11 zmieniony

Jest QWERTY? Jest QWERTY!
      Po co drążyć temat? ;)
      • 10:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime12 Sep 2025 15:28

To komputer od Galtrona?
    2.  
      Nie, ten komputer nie pochodzi od Galtrona.
      Należy do kolegi mojego znajomego- krótkofalowca, który kiedyś zajmował się programowaniem na małe Atari. Tworzył na nie oprogramowanie sterujące i bardzo cenił ten sprzęt, jednak obecnie nie jest już aktywny w tym temacie. Jak sam mówił, nigdy nie przepadał za dużym Atari ani za Commodore, dlatego postanowił sprzedać ten komputer.

Do tematu jego dawnych projektów na małe Atari jeszcze wrócimy, teraz jest dość zajęty i zależy mu po prostu na sprzedaży. Ja nie pobieram żadnej prowizji, jedynie pomagam, uważam, że cena jest rozsądna i nieprzesadzona.
      • 12:

CommentAuthorMaW
      • CommentTime13 Sep 2025 14:10

Oj chłopie! Daj do niego namiary Kazowi (albo innym osobom archiwizującym dane) - może ma jeszcze jakieś swoje programy, które warto by zachować dla potomnych?
    3.  
      @MaW
      Oj chłopie! Ja kontaktów nie rozdaję, tym bardziej że zostałem poproszony o załatwienie sprawy z STE, ponieważ ów człowiek nie chce się nigdzie rejestrować, wchodzić na fora itp. co rozumiem i szanuje.
      Oczywiście zdaję sobie sprawę z bezcenności takowego oprogramowania, sam gromadzę nieznane oprogramowanie, prasę tematyczną, zgrywam na komputer, robię skany.
      Rozmawiałem na ten temat z tym panem, obiecał odszukać i przekazać bądź pożyczyć kasety z grami/programami w celu archiwizacji. Większość z tych programów będzie bezużyteczna, to sterowniki pisane pod konkretnie skonstruowane urządzenia. Nie chcę naciskać, jak się spotkamy, to- o ile człowiek się zgodzi, przeprowadzę mini wywiadzik, zanotuję bądź nagram/zapiszę, co ten człowiek konkretnie stworzył, w jakim celu i który program za co odpowiadał.
      Jak będę miał problem z zgraniem kaset na komputer (mam do tego specjalne urządzenia), to odezwę się.
      Jak pozgrywam, to chętnie podzielę się plikami. :-D
      • 14: CommentAuthorthewasp
      • CommentTime13 Sep 2025 19:49

Atari STE? Z dodatkami? Nie kuś, diable... :)
      • 15:

CommentAuthorPeri Noid
      • CommentTime13 Sep 2025 20:28

Ja bym ten kabel ACSI przytulił... Ale to takie tylko myślenie życzeniowe, wiem, że nic z tego :)
    4.  
      @ Peri Noid
      Być może da się załatwić.
      Jak nikt z forumowiczów nie zakupi, to komputer albo trafi na giełdę, albo na jakiegoś OLXa.
      Zaproponuje odkupienie kabla ACSI(tego z szerokimi końcówkami), napisz ile możesz/chcesz za niego zapłacić.
      • 17:

CommentAuthorPeri Noid
      • CommentTime13 Sep 2025 20:39

Chcę 100, mogę max. 150. O ile to faktycznie jest taki kabel.
      Przy okazji - jeśli jest, może właściciel ma jeszcze dysk. Sprzedaż dysku bez kabla jest bardziej problematyczna, może woli go do dysku dorzucić.
    5.  
      @ Peri Noid
      Skoro dostałem foto z tym kablem, to jest :-D.
      Z tego co mi wiadomo, to o dysku nic nie wspominał.
      Zapytanie o kabel już wysłałem.
    6.  
      @ Peri Noid
      Nie ma problemu, za 100zł kabel może iść, ten kabelek służył do zgrywania danych z Pc.
      • 20:

CommentAuthorPeri Noid
      • CommentTime13 Sep 2025 22:40

Jeśli z PC to to nie jest ACSI tylko serial. To takiego nie potrzebuję i dziękuję serdecznie :-)
      • 21: CommentAuthorBartek_S
      • CommentTime26 Sep 2025 21:12

Czesc, czy sprawa nadal aktualna? Bylbym zainteresowany kupnem.
    7.  
      Raczej nie, jest osoba zdecydowana.
      • 23: CommentAuthorBartek_S
      • CommentTime29 Sep 2025 20:17

Ok, dzięki. Będę zatem szukał dalej - chyba, że coś się u Ciebie zmieni.