Znów to zrobiliśmy! Wydaliśmy kolejną wspaniałą grę. Tym razem to Fallen Kingdom autorstwa Matosimiego. W tym roku gra została rozszerzona specjalnie dla wersji na kartridże o nowe poziomy!
Wprowadzamy również zupełnie nową rzecz, specjalnie dla kolekcjonerów i fanów. Są to karty kolekcjonerskie z motywami z gry i autentycznymi podpisami autorów. Karty te są dostępne w limitowanej liczbie dla pierwszych 50 osób, które złożą zamówienie w przedsprzedaży w sklepie Retro Lemon.
Przedsprzedaż rozpoczyna się dziś i potrwa do 19 października. Oto link do sklepu, gdzie znajdziecie zdjęcia i szczegółowy opis: ->link<-
Cena ok 48 to jest bez VAT, a 58 z angielskim VAT. Jeśli kupujesz spoza UK, to przy zapłacie VAT zostanie odjęty i płacisz bez VAT. Opłat celnych nie ma, bo cło z UK do UE wynosi 0%. Czy polski urząd naliczy ci polski VAT przy odbiorze przesyłki, to już zależy od twojego urzędnika w twoim systemie państwowości, że się tak wyrażę:-)
I'd like to buy it, but £58 is really a lot, plus shipping and then possible customs duties. In my opinion why from England? onEscape sold for $43, I think. So why is this so expensive?
@pigula no ale przecież to nie ja go inkasuję. Czy to moja wina? Możecie winić za to niesłusznie przedsiębiorców, ale ta sytuacja nie zmienia tego kto płaci tak na prawdę VAT, tylko pokazuje to po prostu kupującym w sposób dobitny i bezduszny.
Zmasowany atak wyborców na biuro swojego posła z żądaniami przedłożenia ustawy likwidującej VAT. No, to by było coś, o czym pisano by w podręcznikach. Ale chętnie bym to zobaczył :)
Hej, przygotowujemy powoli egzemplarze gry dla Was. Matosimi autor gry Fallen Kingdom skończył podpisywać karty dla kolekcjonerów. To jest pierwszy raz, gdy na Atari zostaje wydana gra z taką kartą. Jeżeli pomysł się Wam spodoba, wtedy od teraz planujemy karty dla kolekcjonerów dodawać do gier w limitowanej ilości, więc można te karty sobie kolekcjonować. Podpisy na kartach nie są nadrukiem, to są autentyczne autografy autora.
Dziękujemy wszystkim, którzy dotychczas zapisali się i wpłacili pieniądze w preorderze.
Limitowana ilość kart kolekcjonerskich jest nadal dostępna, więc zapraszamy do rezerwowania Waszych egzemplarzy z tą kartą z podpisem.
Może nie każdy pamięta jaką wspaniała grą jest Fallen Kingdom. Przypominam więc i wklejam tutaj film od Sabermana. Na tym filmie pokazano rozgrywkę z wersji ABBUC z 2021 roku. Nowa wersja na kartridżu zawiera dwa razy więcej nowych poziomów. Nowe poziomy są różnorodne, możecie rozwiązywać nowe zagadki. Cała gra bardzo wciąga i dostarcza rozrywki na minimum kilka godzin.
Przypominam, że kupując grę wspieracie też autorów.
Prace nad przygotowaniem gier dla Was dobiegają już do końca. W tej chwili zakończyliśmy produkcję i testowanie płytek pcb kartridży. Kartridże są składane i testowane na moim Atari 65XE.
Nadal są dostępne egzemplarze z limitowanej puli, zawierające kartę kolekcjonerską z oryginalnym podpisem zrobionym przez autora gry. Zapraszamy do zamawiania gry w sklepie.
Mam złe doświadczenia z kupowaniem w UK (cła, opłaty) dlatego też liczę na to że ktoś z PL to bedzie sprzedawał. W innym wypadku mimo iż uwielbiam tę grę bede musiał odpuścić.
Dziękuję Wam za powyższe komentarze, bo tworzą mi obraz tego jakie są oczekiwania i co Wam się nie podoba. Jeśli ktoś ma ochotę coś napisać na temat tego co się nie podoba, to śmiało, zapraszam do komentowania, ja się na nikogo nie obrażę, a takie wiadomości są dla mnie cenne, bo będę wiedział co warto wziąć jeszcze raz pod uwagę i co próbować poprawić w kwestiach wydawania i dystrybucji nowych gier.