atarionline.pl Magazyn Atari Extreme - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  
      Hejka,

Nie wiem czy wszyscy już o tym wiedzą ale powstaje numer specjalny Atari Extreme. Więcej info tutaj ->link<-

Można zamówić w przedsprzedaży, jest kilka okładek do wyboru. Dla wyjaśnienia, nie mam z tym przedsięwzięciem nic wspólnego oprócz tego że zamówiłem egzemplarz w przedsprzedaży.

@Kaz, może warto byłoby wrzucić info na główną stronę?
      • 2: CommentAuthorrr_800xe
      • CommentTime3 Feb 2026 09:06

No fajne to - też już sobie kupiłem. Zresztą mam wszystkie z tej serii. Oczywiście to o Atari będzie najważniejsze ;). Znowu troszkę czytania o ulubionych grach i komputerach ;). Czasem pojawi się coś nowego, o czym się nie wiedziało ;).
      • 3:

CommentAuthorDracon
      • CommentTime3 Feb 2026 10:21

@ rr_800xe
      Daj znać, jakie wrażenia, co tam ciekawego w środku i czy warto kupić. :)
      • 4:

CommentAuthorJacques
      • CommentTime3 Feb 2026 10:35

Było już też PC Extreme i Amiga Extreme, pojawia się też regularnie CD-ACTION Retro.
      Natomiast na Atari trzeba czekać jakoś do wiosny zdaje się, obecnie trwa preorder.
      • 5: CommentAuthorstreak
      • CommentTime3 Feb 2026 11:58

Ja tez kupuje, mam 'szystko' i czekam teraz na atari ekstrim. Mam nadzieje ze zrobia tez MegaDrive Extreme i PC Engine Extreme.. itp..
      • 6: CommentAuthornosty
      • CommentTime4 Feb 2026 09:49

Miałem przyjemność zrobić wywiad z Larkiem na potrzeby tego wydania.
      Tak że polecam serdecznie!
      • 7:

CommentAuthorPecus
      • CommentTime14 Mar 2026 13:08

Ja już swój mam :)
      • 8:

CommentAuthorDracon
      • CommentTime15 Mar 2026 21:21

Warto? ;)
      • 9:

CommentAuthorccwrc
      • CommentTime15 Mar 2026 21:30 zmieniony

Ja kupiłem 2 egzemplarze na wypadek jakby jeden się zniszczył :]

Zastanawia mnie tylko, dlaczego dali okładkę Robbo z wersji na Commodore C64.
      • 10: CommentAuthorAdam
      • CommentTime15 Mar 2026 23:10

ccwrc:

Zastanawia mnie tylko, dlaczego dali okładkę Robbo z wersji na Commodore C64.

Może to ukryta opcja komodorowska i tak wygląda atarowski Robbo "Okiem fana Commodore" (str. 124)? ;)
      • 11: CommentAuthorAdam
      • CommentTime15 Mar 2026 23:16

Ja akurat wziąłem wersję z Bruce'em Lee na okładce, tej z Robbo szczerze mówiąc w ogóle nie rozważałem - jako że ten obrazek jest dla mnie umiarkowanie estetyczny.
    2.  
      Ten "robot" w ogóle nie jest podobny do Robbo, wygląda bardziej jak Chimer. :-P
      • 13: CommentAuthordrakon
      • CommentTime16 Mar 2026 07:34

Ktoś z posiadaczy może wrzucić zdjęcie spisu treści?
      Wydawca obiecał, że udostępni jakieś dwa miesiące temu i niestety cisza, a zastanawiam się czy warto czy jednak rzecz typu "ale to już było wszędzie indziej"...
      • 14:

CommentAuthorDracon
      • CommentTime16 Mar 2026 09:34 zmieniony

Tego samego oczekuję. Niech szczęśliwcy rzucą screeny co to za wydawnictwo i czy tylko "nie jedzie na nostalgii". :P
      • 15:

CommentAuthorWolfen
      • CommentTime16 Mar 2026 12:05

Prosze, spis treści.

Ogólnie przekartkowalem tylko z braku czasu (będę czytać pewnie wieczorem) i to co mi się od razu rzuca w oczy to dla wielu tytułów np. Keystone Kapers czy River Raid screeny pochodzą wyłącznie z uboższej graficznie wersji dla Atari 2600 :/