atarionline.pl Terminator 2 lokacja użycia Atari Portfolio - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorRoeoender
      • CommentTime20 Feb 2026 17:01 (1 godzinę temu)

Los przywiał mnie na kilka dni do Los Angeles,
      więc nie mogłem sobie odmówić odwiedzenia kilku miejsc kręcenia kultowych scen z kilku kultowych filmów.
      Chyba każdemu fanowi Atari przyjdzie na myśl odwiedzenie miejsca gdzie młody John Connor za pomocą Atari Portfolio włamał się do bankomatu w celu uzyskania kilku zielonych banknotów.
      Podróż przez korki zajęła mi ponad godzinę i niestety okazuje się, że to miejsce już nie funkcjonuje, jest mocno zapuszczone (tuż obok klasyczny namiot z bezdomnym) i ogrodzone tak, że nie można podejść do ścianki gdzie był bankomat - na zapleczu budynku, front jeszcze się jako tako trzyma.
      Niemniej na pamiątkę zrobiłem kilka zdjęć.
      Miejsce to 14404 Roscoe Blvd, Panorama City, CA 91402
      • 2:

CommentAuthorstring
      • CommentTime20 Feb 2026 17:39 (1 godzinę temu) zmieniony

Odwiedzanie miejsc z kultowych/ulubionych filmów daje (przynajmniej mi) niesamowite emocje i przyjemność. Filmy z lat młodości (80/90) w szczególności zapadały w pamięć bo byliśmy młodzi i miejsca ich kręcenia były najczęściej dla nas niedostępne, za nieprzekraczalną granicą.
      Mi w tym miesiącu też udało się odwiedzić fajną miejscówkę - Key West na Florydzie gdzie kręcona była spora część Licence to Kill, które zresztą ma być niebawem na małe Atari :)
      Odhaczyłem 4 z 6 miejscówek bo na więcej zabrakło czasu. Poniżej kościół w którym Felix brał ślub.

->link<-