atarionline.pl Prośba o radę ws. tematu dystrybucji Ocelota - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorlaoo
      • CommentTime16 Mar 2026 14:43 (1 godzinę temu)

Mam zagadnie, w którym chcielibyśmy z MatemGuru się skonsultować z bardziej obytymi ludźmi. Otóż masz cartridge do 7800 jest już bliżej jak dalej. Jesteśmy już blisko wyceny płytki i decyzji ile ich zamówić. W związku z tym myślimy o zebraniu jakichś deklaracji, kto by go chciał kupić żeby oszacować popyt. Można mieć wątek na forum, ale nie wiadomo, czy to trafi wtedy do wszystkich. Można mieć własną stronę, ale mam obawy, że ludzie nie będą skłonni do zostawiania swoich e-maili na ranodomowej stronie. Myślimy też o jakimś Kickstarterze. Aczkolwiek ja nie wiem, czy Kickstarter to jest 100% dobra platforma, bo nie zbieramy funduszy - jak się pojawi, to będzie odrazu do kupienia bez przedpłat. Z drugiej strony Kickstarter zapewnia obsługię płatności.
      Ogólnie - ma tu ktoś jakieś doświadczenie jak można byłoby najefektywniej ugryźć temat?
      • 2:

CommentAuthorMq
      • CommentTime16 Mar 2026 16:03 (2 minut temu)

Nie ma chyba prostej odpowiedzi na to jak przenieść ryzyko robienia czegokolwiek na ewentualnych przyszłych odbiorców, albo jak zapewnić sobie spokojny sen bez ryzyka.
      Zróbcie rozsądną partię, na tyle małą, żeby zminimalizować ryzyko, a na tyle dużą, żeby koszty były na sensownym poziomie, potem zobaczycie jakie będzie zainteresowanie i ze sprzedaży pierwszej partii ewentualnie sfinansujecie kolejną itd. W ten sposób płynnie wejdziecie w moment nasycenia rynku i nie będzie to ilościowo strzał na chybił-trafił. Osobiście tak bym zrobił.

Ja jednego chętnie kupię, tyle mogę powiedzieć.