atarionline.pl joy usb - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorinsert
      • CommentTime19 Mar 2026 14:03

Hej, poleci ktoś joya na usb, takiego żeby działał z emulcami na pc/mac jak i usrojstwem typu 400 mini? Dzieci połamały już tego złoma do 400 mini i muszę coś kupić. Najlepiej żeby był masywniejszy i z przyssawkami. Ratujcie bo padami troche nie lubią grać :)
      • 2: CommentAuthorjakubd
      • CommentTime19 Mar 2026 16:13

Ja ich rozumiem :)
      USB do PC to masz wznowienia QuickShota (THEQUICKSHOT II - ~160 PLN) - różne wersje, podobne do tego CXa to też mają. Nie wiem jaka zgodność z mini 400.
      Zbliża się unijoy, ale konkretnej daty nie ma - ale cena będzie konkretna.
      • 3:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime20 Mar 2026 01:23 zmieniony

Generalnie ten Quickshot II psuje się po chwili grania - i nie dziwne, bo microswitche tam zastosowane, to takie od przycisków myszki.

Tak naprawdę, to próbę czasu przetrwał m. in. Competition Pro, właśnie między 100 a 200 w wersji z microswitchami (sprężynkami) w środku można go czasem kupić. Poniżej 100 rzadko się trafia.

<kryptoreklama> Do tego USBJoy i masz na USB :) </kryptoreklama>
      • 4:

CommentAuthorinsert
      • CommentTime20 Mar 2026 05:33

dzieki, w gdzie kupic tego usbjoya?
      • 5:

CommentAuthorJacques
      • CommentTime20 Mar 2026 12:18 zmieniony

Competition Pro USB za 58 zł + wysyłka to już naprawdę okazja, jest bardzo solidny.
      ->link<-
      • 6:

CommentAuthorinsert
      • CommentTime20 Mar 2026 14:02

Jacques. dzieki, zanabyty, połamiem :)
    1.  
      Competiton nie bardzo da się przerobić na przyssawki bez wiercenia.
      • 8:

CommentAuthorJacques
      • CommentTime21 Mar 2026 09:53

Trzymanie w ręce działa dobrze, ja np. nigdy nie wyrobiłem tego nawyku z braku odpowiedniego stołu przy lkomputerze w czasach Atari i Amigi ;-)
    2.  
      Ja też z klanu joyowych trzymaczy i Competitione słabo mi się trzyma z powodu przycisków w podstawie.
      • 10: CommentAuthorjakubd
      • CommentTime23 Mar 2026 10:02

Competitiona kupiłem - w ręku trzyma się faktycznie dziwnie, nie jestem przyzwyczajony, ale wygląda na precyzyjnego. Testy jeszcze do wykonania.
      Co do QuickShota - jednak jestem przyzwyczajony do takich pełno-uchwytowców doręcznych. Ale przyciski podstawie to jednak podstawa :) przydają się.
      • 11: CommentAuthorpigula
      • CommentTime23 Mar 2026 10:36

a ktoś ma jakieś dobre źródło do przyssawek?