dobre dobre, to co bym zmienił to to by nasz pojazd poruszał się mniej "dyskretnie" a płynniej i to w dowolnym kierunku, pewnie najprościej jako sprajt.
mógłby ten sprajt poruszać się mniej skokowo bym miał poczucie "płynięcia" po planszy ;) może nawet z jakąś bezwładnością? no ale na ten moment przeszkadza mi skokowość ruchu, ułatwia to celowanie, fakt, ale trochę zabija dynamikę - przynajmniej w moim odczuciu.
Skokowo - to już niska rozdzielczość Atari ;-) Testowałem różne modele ruchu, wliczając takie, gdzie pojazd się nie zatrzymuje, albo gdzie może się przemieszczać w jednym kierunku a strzelać w innym. Ale wszystko powodowało, że gra była jeszcze trudniejsza. Częściowo dlatego, że pociski są na znakach i nie strzelają dokładnie z centrum gracza, oraz ze na znakach są też przeciwnicy.
Zajebista gierka :-) Wydaje mi się, że należało by dopracowywać grywalność jeszcze trochę ręcznie, ale ogólnie pomysł, ilość interakcji i możliwości stawia grę na dobrym poziomie pełnoprawnej gry, a nie tylko ciekawostki. Bardzo fajne, gratuluję :-)
Pomysły mile widziane - przetestuję. Ale celem jest gra z dużą miarą losowości, różnorodności, oraz z brutalnie rosnącym poziomem trudności w kolejnych levelach, aby jedna sesja była na 10-15 minut max. a przejście na poziom, na który wcześniej się nie udało dawało dopaminowego kopa.
Moim zdaniem masz rację we wszystkim co napisałeś, ale wydaje mi się, że fajnie by było minimalnie wydłużyć czas gry początkującemu graczowi. Tzn. żeby realne było przejście kilku poziomów, a nie od razu na dzień dobry walka o dojście chociaż do trzeciego :-)
Do trzeciego wystarczy poczekać aż wąż pójdzie w jednym kierunku za żarciem, ustawić się z jego boku i napierdzielać fire, co skasuje 90%-100% węża :-) Gra jest też taktyczna - Wąż idzie za najbliższym żarciem, więc można go kontrolować zjadając mu je przed nosem. Można nazbierać amunicji i wybrać odpowiednią do sytuacji.