atarionline.pl Delete Me - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorilmenit
      • CommentTime26 May 2026 06:52 zmieniony

Taka mała relaksująca gra: ->link<-
      • 2: CommentAuthorzbyti
      • CommentTime26 May 2026 08:45

już od 2 poziomu dobra gra :D
      • 3: CommentAuthorilmenit
      • CommentTime26 May 2026 08:58

Mnie raz się udało do 6-go ;-)
      • 4:

CommentAuthorMaW
      • CommentTime26 May 2026 22:58

Ta gra to ZŁOOOOOO :D:D:D

PS. A myślałem, że lvl 2 jest trudny... serio? udało się komuś przejść level 3???
      • 5: CommentAuthorzbyti
      • CommentTime26 May 2026 23:50

ludzie ludzie... rozumiem, że czytałeś post 3 i to co chciałeś napisać to czy "komuś innemu jeszcze" :D
      • 6: CommentAuthornosty
      • CommentTime27 May 2026 08:15

Dobre to jest! Dzięki ilmenit :)
      • 7: CommentAuthorilmenit
      • CommentTime28 May 2026 03:15

Delete Me - wersja 2.0:
      - więcej broni
      - więcej dźwięków
      - więcej graczy
      - więcej grywalności
      - więcej więcej
      • 8: CommentAuthorzbyti
      • CommentTime28 May 2026 10:04 zmieniony

dobre dobre, to co bym zmienił to to by nasz pojazd poruszał się mniej "dyskretnie" a płynniej i to w dowolnym kierunku, pewnie najprościej jako sprajt.
      • 9: CommentAuthorilmenit
      • CommentTime28 May 2026 10:26

To juz jest sprite i porusza się w 8 kierunkach :-) Ale jego pociski już są na znakach.
      • 10: CommentAuthorzbyti
      • CommentTime28 May 2026 10:57

no to masz większość pracy za sobą ;)

mógłby ten sprajt poruszać się mniej skokowo bym miał poczucie "płynięcia" po planszy ;) może nawet z jakąś bezwładnością? no ale na ten moment przeszkadza mi skokowość ruchu, ułatwia to celowanie, fakt, ale trochę zabija dynamikę - przynajmniej w moim odczuciu.
      • 11: CommentAuthorilmenit
      • CommentTime28 May 2026 11:04 zmieniony

Skokowo - to już niska rozdzielczość Atari ;-)
      Testowałem różne modele ruchu, wliczając takie, gdzie pojazd się nie zatrzymuje, albo gdzie może się przemieszczać w jednym kierunku a strzelać w innym. Ale wszystko powodowało, że gra była jeszcze trudniejsza. Częściowo dlatego, że pociski są na znakach i nie strzelają dokładnie z centrum gracza, oraz ze na znakach są też przeciwnicy.
      • 12:

CommentAuthorMq
      • CommentTime28 May 2026 11:49

Zajebista gierka :-) Wydaje mi się, że należało by dopracowywać grywalność jeszcze trochę ręcznie, ale ogólnie pomysł, ilość interakcji i możliwości stawia grę na dobrym poziomie pełnoprawnej gry, a nie tylko ciekawostki. Bardzo fajne, gratuluję :-)
      • 13: CommentAuthorilmenit
      • CommentTime28 May 2026 12:05 zmieniony

Pomysły mile widziane - przetestuję. Ale celem jest gra z dużą miarą losowości, różnorodności, oraz z brutalnie rosnącym poziomem trudności w kolejnych levelach, aby jedna sesja była na 10-15 minut max. a przejście na poziom, na który wcześniej się nie udało dawało dopaminowego kopa.
      • 14:

CommentAuthorMq
      • CommentTime28 May 2026 12:51

Moim zdaniem masz rację we wszystkim co napisałeś, ale wydaje mi się, że fajnie by było minimalnie wydłużyć czas gry początkującemu graczowi. Tzn. żeby realne było przejście kilku poziomów, a nie od razu na dzień dobry walka o dojście chociaż do trzeciego :-)
      • 15: CommentAuthorilmenit
      • CommentTime28 May 2026 12:58

Do trzeciego wystarczy poczekać aż wąż pójdzie w jednym kierunku za żarciem, ustawić się z jego boku i napierdzielać fire, co skasuje 90%-100% węża :-) Gra jest też taktyczna - Wąż idzie za najbliższym żarciem, więc można go kontrolować zjadając mu je przed nosem. Można nazbierać amunicji i wybrać odpowiednią do sytuacji.
      • 16: CommentAuthorastrofor
      • CommentTime28 May 2026 14:05

nie sprawilo mi problemu dojscie do trzeciego , po prostu walilem ile wlezie ze wszystkich stron , dalej nie gralem
      • 17: CommentAuthorilmenit
      • CommentTime28 May 2026 17:27 zmieniony

Taka próbka gry, kilka żyć straciłem w głupi sposób:
      • 18:

CommentAuthorMq
      • CommentTime28 May 2026 22:55

Nieźle :-)