atarionline.pl Studio Komputerowe P.K.T.S. - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  
      Czy ktoś pamięta Studio Komputerowe P.K.T.S. Grażyna Stępkowska, Warszawa, ul. Królewska 43 m. 25? Jest tu może ktoś, kto kupował tam oprogramowanie?
      • 2:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime23 Jun 2026 06:52

Ja nie kupowałem, bo nie jestem z Wawy, ale mam jakąś ich kasetę (lub dwie). Czemu pytasz?
    2.  
      Przerzucałem swoje starocie i natrafiłem na cennik z grami, więc postanowiłem zapytać.
      • 4:

CommentAuthormiker
      • CommentTime23 Jun 2026 22:45

Pamiętam to studio jeszcze gdy miało oryginalnych wspólników (P.K.T.S. - Paweł Kosieradzki, Tomasz Stępkowski). Nawet z kolega zaczęliśmy robić dla nich jakiś prosty pakiet edukacyjny (na Atari 8-bitowe). Niestety, umowa która nam podsunęli do podpisu dawała im pełną ochronę a nas traktowała niemal dosłownie jako "chłopców do bicia", także współpraca skończyła się szybciutko. Chwilę potem na giełdzie dały się zauważyć ich pakiety edukacyjno-użytkowe, już na PC. Jednak te już nie zainteresowały mnie juz ani trochę (no nie wiem czemu). ;)

Aha, smaczkiem przy rozpoczęciu każdej wizyty w siedzibie P.K.T.S. były natychmiast znikające katalogi z "legalnym" oprogramowaniem, którymi ww. towarzystwo raczyło handlować (to jeszcze było ciut przed wejściem ustawy o prawach autorskich).
      • 5:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime24 Jun 2026 08:16

Czarny_faraon:

natrafiłem na cennik z grami

Podzielisz się skanem?