F2-F4 w RetroArch nie są domyślnie jako Save state/show FPS/Load state? START/SELECT/OPTION powinny być teraz konfigurowalne, aby przypisać do np. gamepada.
Tak, F2-F4 są domyślnie zajęte. Już je przedefiniowałem. Ale widzę że w opcji rdzenia są ekstra opcja dla klawiszy Start Select Option. Przypisałem ekstra i działa. Return też działa.
Nie wiem gdzie jest /Help/ i szukam jak przypisać /Reset/.
Co ciekawe jak jest rdzeń atari800 to od kopa ma te skróty.
Edit. Udało mi się zrobić RESET. To takie specyficzne dla RetroArch, trzeba to przez ten cały VirtualnyPad.
Odnośnie HELP - zerknę, czy nie zapomniałem go dodać. Odnośnie przypisania "by default" w Atari800 to nie wydaje mi się to zgodnie z założeniami RetroArch, że "core" przepisuje sam z siebie ustawienia RetroArch.
W opcjach rdzenia są takie opcje, które rozwiązują problem przechodzenia przez VirtualnegoPada. Na ten moment nie idzie dobrze zrobić COLD i WARN reset
Za to, to co na obrazku działa świetnie. Może dało by się też tak dodać HELP i RESET?
Sprawdze dzis, tylko czy sam rdzen "wie" jakie rozszezenia obsluguje? bo z tego co widzialem do u Ciebie w paczce jest jeszcze plik informacyjny co wlasnie obsluguje, ale reczej teogo pliku w tej formie do BATOCERy nie da sie zaimportowac.. chyba..
Batocera, chociaż ma wspólne elementy, to nie RetroArch. Ja Batocery nie używam, nie mam żadnej maszyny z nią ani powodu używać, więc z mojej strony o wsparcie i testowanie trudno. Przetestowane pull requesty chętnie przyjmę.