Jeden z najlepszych polskich magazynów dyskowych demosceny dużego Atari. Temat będzie się rozwijać, więc stworzę sobie tu wątek o nim. Na razie zdjęcie Pitera (oryginalnej? pirackiej kopii oryginału?) dyskietki numeru 2.
Dorzucę listę tego, co jest w DemoZoo, można w razie czego na szybko dorwać to co już jest zabrane. ->link<- Oczywiście warto zajrzeć do wywiadu (już niedługo na Youtubie za rogiem), żeby dowiedzieć się więcej, przede wszystkim o perypetiach z wydaniem numer 3.
Tak, to jest tylko wersja demo numeru 3. Co widać w napisach w górnym scrollu i w tekstach - są urwane. Jak ktoś ma pełną trójkę pod ręką, to proszę o podzielenie się.
Kolega Graf, który do jednego z numerów The Voice robił grafikę, podzielił się wczoraj na zoomie swoję współcześniejszą pracą - 3D, inspirowana oczywistą grą :)
No cóż... Miała być premiera na DemonSTracji, ale CoSTa wygadał się na pl.comp.sys.atari. Magazyn THE VOICE powraca! Dla niezorientowanych: była sobie taka grupa TFTE, której członkiem, przyznaję się bez bicia, byłem. Wydawaliśmy magazyn dyskowy - właśnie THE VOICE - pierwszy na polskiej scenie ST. TV wyzionął ducha w 1993 roku, schodząc dumnie po siódmym numerze czyli z całkiem niezłym wynikiem. Minęło lat dziewięć i oto mag powraca, tym razem na scenę PC. Tym razem opiekuje się nim grupa Marsmellow, której członkiem tak się składa jestem również. Wszystkich posiadaczy grzyba, którzy śledzą tego typu produkcje zachęcam do ściągnięcia i pooglądania. Magazyn ma być dobry - to jego główne założenie. Ewentualnych chętnych zapraszam do współpracy, ostrzegam jednak że selekcja tekstów będzie ostra, nie chcemy powtarzać błędów konkurencji :) Magazyn do pobrania ze scenowych eftepów (np. z klosza) lub z grupowej strony. Paczka waży około 6 MB, podobno numer drugi ma być szczuplejszy.
Trochę szkoda, że musiałem opuścić spotkanie. Na pewno było długie :) Znalazłem w swoich zasobach moduł WOJS4 zrobiony w Audiosculpture, przepisany później do TCB trackera, a który to moduł zapewne poszedł do Zgorzelca.
Co więcej - STrych, najpewniej to on, wysłał dwa moje mody na pierwsze ACC (1993) w paczce: mod_acc93.zip są to moduły ACC1.MOD - "THISC" oraz ACC2.MOD "The Way Up!" 4 miejsce - ja zaś tego nie wiedziałem aż do teraz, hahaha. Dołączyłem uzupełniony plik z ACC1993.
tOri (The STeel former member of the group T.F.T.E.)
Dołączam również VOICE4.MOD (TCB TRACKER 1.0) TEMPO A