Czy moze ktos z Was wie o co chodzi z motywem głuchego prosiaka w pracy z Głuchołaz Disabled - Factor6 ? Temat mnie bardzo zaciekawił co autor miał na myśli :) Ewentualnie prosze o jakis namiar na Factor6'a :)
Factor6 jest zarejestrowany na niniejszym forum i z tego co widze - stosunkowo regularnie komentuje nowinki. Moze sie przyzna publicznie, o co mu chodzi z prosiakami? :D
Wiedzialem, ze obrazek ten pozostaje niezrozumiany. OK, myslalem ze kiedy Czech slucha slowo Glucho(lazy), to ma taka pomysl ze to zwiazane z gluchota. Tym razem Prosiatko (glupe) myslalo, ze kiedy przyjecha do Glucholazow, to spotka tam same gluche prosiatka. I tak narysowalo obrazek. Przyjechalo i zobaczylo ze to wlasnie nieporozumienie i wszystkie prosiatka slysza normalnie :)
Nie jestem autorem, ale wiem ze prac jest wiecej - patrz prace z Forever 2009 ("Prasatko") i Forever 2010 ("One plus one"). Byc moze na ZX Spectrum sa jeszcze jakies, bo w koncu kolega Factor6 to milosnik trumienki.
Factor6 - spoko, na wycieczce po Glucholazach tez bylo duzo zartow na ten temat, nie pamietam juz kto wylozyl teorie etymologii* nazwy tej miejscowosci :).
PS. * - to sie naukowo nazywa "etymologia ludowa" :)