atarionline.pl Piesiu na C64 - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorbooker
      • CommentTime29 Sep 2010 11:09 zmieniony

Nie wiem czy uszło Waszej uwadze ale Piesiu zaskoczył w multicolorze na komodę drugim miejscem na Silesia Party 4 jeno dwa weekendy temu :)

->link<-

Z mojej strony wielka gratulka, szkoda, że Piesia nie było na party no i....czekam z niecierpliwością na kolejne kickassy! :)
      • 2: CommentAuthorcobra_c64
      • CommentTime29 Sep 2010 23:09

Full wypas:osobiście czekam na więcej!
      • 3:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime30 Sep 2010 08:09

Obrazek swietny, ale dlaczego Piesiu uparcie nie zajmuje pierwszego miejsca tam, gdzie na to zasluzyl?
      • 4:

CommentAuthorbooker
      • CommentTime30 Sep 2010 11:09 zmieniony

Kaz, no co chcesz, przecież votowanie na party nigdy nie jest poprawne :))

Na CSDb ma pierwsze miejsce (wg. punktacji :) )
      • 5:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime30 Sep 2010 12:09

Booker - wiem to :). Skoro juz o glosowaniu mowa to kilka slow dlaczego wyniki glosowan na party sa przewaznie inne niz glosowania online.

W czasie party prace sa prezentowane w jakiejs kolejnosci i ta kolejnosc prezentacji moze miec ogromne znaczenie. Ludzie dostosowuja bowiem punktacje aktualnie wystawianego obrazka do juz wczesniej pokazanych.

Czesto lapalem sie na tym, ze widzac ktorys tam kolejny obrazek - poprzednie ocenilbym gorzej (albo lepiej) niz zrobilem to w trakcie wyswietlania. Czasem organizatorzy daja chwile na poprawienie punktow, ale kto by tam pamietal, ktory obrazek jest ktory, gdy przed chwila bylo ich na przyklad 20 sztuk...

W glosowaniu online kolejnosc nie odgrywa takiej roli - mozna obejrzec wszystkie obrazki po kilka razy, przyjrzec im sie, etc. I glosowac wtedy, gdy mamy czas i jestesmy trzezwi ;D
      • 6:

CommentAuthorbooker
      • CommentTime30 Sep 2010 12:09

Nom :)
      • 7: CommentAuthormono
      • CommentTime30 Sep 2010 12:09 zmieniony

Eee. Ja tam nigdy na trzeźwo nie głosuję :). Trzeba się przecież wprowadzić w odpowiedni nastrój.

Edit: Piesiu rulez, ale mnie się najbardziej podobała Dithering Suxx Sebaloza, za to rzeczywiście nie rozumiem za co Carrion zebrał 1 miejsce.

Edit 2: Już rozumiem - NUFLI 320x200x16. Ale mnie to jednak nie przekonuje :/. Przewartościowanie, jak swego czasu w muzyce - "dobra muzyka, to taka, co ma jakość 44100x16-bit w stereo".
      • 8:

CommentAuthorbooker
      • CommentTime30 Sep 2010 13:09 zmieniony

mono, nie no myślę, że tego myślenia dobra grafa to taka co jest 320x200x16 na scenie komy nie ma. Zobacz, że punktowo obrazek piesia w multikolorze zdobywa na CSDb nieco więcej.

Poza tym w NUFLI nie możesz stawiać pixela o dowolnym kolorze gdzie chcesz i jak chcesz (ograniczenia są większe niż w IFLI ;) )

ps. mnie również Sebaloz bardzo miło zaskoczył.
      • 9:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime30 Sep 2010 16:09

Ewidetnie brakuje tu Irwina i jego raportu ze sceny...
      • 10: CommentAuthorcobra_c64
      • CommentTime30 Sep 2010 21:09 zmieniony

Kaz:
      Irwin jest zajęty, w końcu jest zapracowany przy tworzeniu: Atari Demoscene DAtabase (ADDA.
      Może byście mu pomogli, bo z tego co wiem (od niego), to mało osób się w to zaangażowało.
      • 11: CommentAuthorPiesiu
      • CommentTime30 Sep 2010 23:09

Dziękuje wszystkim za miłe słowa!

@Booker - Special dzięx za reklamę ;)

@Cobra - Będzie więcej, choć jeszcze nie na X'ie, ale spox Agenda wystawiła na to party innego reprezentanta. Trzymajcie kciuki!

@ Kaz - z tymi pierwszymi miejscami nie jest wcale aż tak źle :), właśnie podsumowałem swój dorobek za rok 2010 i okazuje się, że w rywalizacji miejsc pierwszych z niepierwszymi ;), wygrają miejsca pierwsze w stosunku 6 do 5 :D

@ Cobra - Irwin to ma tyle na głowie (obowiązków i pomysłów), że też już chyba Addy nie wspiera :(. Przydało by się popchnąć nieco Asie vel. Adde, bo się bidulka zestarzeje i nikt nawet na nia nie zechce spojrzeć ;).
      • 12: CommentAuthorcobra_c64
      • CommentTime1 Oct 2010 10:10

Piesiu: już trzymam kciuki i sama jestem ciekawa,któż to będzie reprezentował Agende na X-Party!
      Pozdrawiam
      • 13: CommentAuthors2325
      • CommentTime17 Jun 2013 01:06

• 14:

CommentAuthormiker
      • CommentTime17 Jun 2013 19:06

A to też Piesiu i C64???
      • 15: CommentAuthors2325

Tak, ale to montaż.
      • 16:

CommentAuthorTheFender

Eee tam zaraz montaż. Porządna murarka i tyle ;)
      • 17:

CommentAuthorcrrn
      • CommentTime17 Jun 2013 20:06

montaż IMO
      a grafika z ST :)
      • 18:

CommentAuthoradv
      • CommentTime17 Jun 2013 20:06 zmieniony

Piesiu na ST. Ostatni wklejony obrazek to fotomontaż. Widać po nierówno wyciętym podbródku i łysinie postaci. Poza tym cegły na murze nie są pomalowane na ciemny kolor, tylko przyciemnione. Mają białe odbicia tak na górze, jak na dole.
      • 19:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime17 Jun 2013 20:06

Jest to grafika Piesia / MSB na Falcon'a.

@crrn: pamiętaj że liczę na Twoje uczestnictwo na SV2k13 - zarówno jako partyzanta, jak i udział w gfx compo :)

pozdrawiam :)
      • 20: CommentAuthorPiesiu
      • CommentTime18 Jun 2013 12:06

Czego to ludzie nie wymyślą, dajcie spokój ;).
      • 21: CommentAuthors2325
      • CommentTime18 Jun 2013 12:06

Nie jest krzywo wycięte tylko czarny był ustawiony jako przezroczysty i jego brak mógł ukazac "schody".