Booker - wiem to :). Skoro juz o glosowaniu mowa to kilka slow dlaczego wyniki glosowan na party sa przewaznie inne niz glosowania online.
W czasie party prace sa prezentowane w jakiejs kolejnosci i ta kolejnosc prezentacji moze miec ogromne znaczenie. Ludzie dostosowuja bowiem punktacje aktualnie wystawianego obrazka do juz wczesniej pokazanych.
Czesto lapalem sie na tym, ze widzac ktorys tam kolejny obrazek - poprzednie ocenilbym gorzej (albo lepiej) niz zrobilem to w trakcie wyswietlania. Czasem organizatorzy daja chwile na poprawienie punktow, ale kto by tam pamietal, ktory obrazek jest ktory, gdy przed chwila bylo ich na przyklad 20 sztuk...
W glosowaniu online kolejnosc nie odgrywa takiej roli - mozna obejrzec wszystkie obrazki po kilka razy, przyjrzec im sie, etc. I glosowac wtedy, gdy mamy czas i jestesmy trzezwi ;D
Eee. Ja tam nigdy na trzeźwo nie głosuję :). Trzeba się przecież wprowadzić w odpowiedni nastrój.
Edit: Piesiu rulez, ale mnie się najbardziej podobała Dithering Suxx Sebaloza, za to rzeczywiście nie rozumiem za co Carrion zebrał 1 miejsce.
Edit 2: Już rozumiem - NUFLI 320x200x16. Ale mnie to jednak nie przekonuje :/. Przewartościowanie, jak swego czasu w muzyce - "dobra muzyka, to taka, co ma jakość 44100x16-bit w stereo".
mono, nie no myślę, że tego myślenia dobra grafa to taka co jest 320x200x16 na scenie komy nie ma. Zobacz, że punktowo obrazek piesia w multikolorze zdobywa na CSDb nieco więcej.
Poza tym w NUFLI nie możesz stawiać pixela o dowolnym kolorze gdzie chcesz i jak chcesz (ograniczenia są większe niż w IFLI ;) )
Kaz: Irwin jest zajęty, w końcu jest zapracowany przy tworzeniu: Atari Demoscene DAtabase (ADDA. Może byście mu pomogli, bo z tego co wiem (od niego), to mało osób się w to zaangażowało.
@Cobra - Będzie więcej, choć jeszcze nie na X'ie, ale spox Agenda wystawiła na to party innego reprezentanta. Trzymajcie kciuki!
@ Kaz - z tymi pierwszymi miejscami nie jest wcale aż tak źle :), właśnie podsumowałem swój dorobek za rok 2010 i okazuje się, że w rywalizacji miejsc pierwszych z niepierwszymi ;), wygrają miejsca pierwsze w stosunku 6 do 5 :D
@ Cobra - Irwin to ma tyle na głowie (obowiązków i pomysłów), że też już chyba Addy nie wspiera :(. Przydało by się popchnąć nieco Asie vel. Adde, bo się bidulka zestarzeje i nikt nawet na nia nie zechce spojrzeć ;).
Piesiu na ST. Ostatni wklejony obrazek to fotomontaż. Widać po nierówno wyciętym podbródku i łysinie postaci. Poza tym cegły na murze nie są pomalowane na ciemny kolor, tylko przyciemnione. Mają białe odbicia tak na górze, jak na dole.