Gratka dla miłośników starych przygodówek! :) Australijskie studio z branzy gier indie - Ariel Love - stara się przekształcić stare przygody tekstowe Infocom w przygody 3D z perspektywy pierwszej osoby. Zork Remake jest pierwszym z nich, który zostanie opracowany. Te przeróbki infocom są praktycznie dokładnie takie same jak oryginały. Zork Remake to gra logiczna z przeszłości. Podobnie jak oryginał, ta gra nie ma instrukcji ani znaczników zadań. To od gracza zależy, jak postąpić. Jedyną wskazówką jest POSTĘP! Dowiesz się, kiedy wygrasz.
Jestem fanem tekstówek a Infocomu zwłaszcza, ale czy to nie będzie jak z ekranizacją książki? Wizja grafika nie zabije naszej wyobraźni? Jak dla mnie niech zostanie jak jest byle by ktoś to na nowo wydał z kompletem gadgetów (nawet niech będą w pdf) jak kiedyś :)
Szykuje się jedna z ładniejszych gier , w końcu jest szansa że ktoś wykorzysta grafikę a'la "Guard" i połączy ją z przemyślaną mechaniką . Będzie kiler.
Była kiedyś tutaj mała dyskusja o elektrowniach atomowych - bardzo ciekawy materiał (szczególnie wątek o ukrywaniu incydentów i promieniowaniu czerenkowa), polecam.
Odblokuj dostęp do 6502 filmów i seriali premium od oficjalnych dystrybutorów! Oglądaj legalnie i w najlepszej jakości. Nie kupuj kota w worku! Wypróbuj konto premium przez 14 dni za darmo!
Gra w sam raz na Sio Cart :) - fajna grafika, nakładki i sample z taśmy :) - rozejrzałem się - są dostępne pliki gry, nakładki, sample, plakaty i manuale w tym serwisowy - schematy i budowa urządzenia. Nie wiem jak zapisana jest grafika, na pierwszy rzut oka widać, że na połówkach Bajtów zapisany jest font, więc może i z grafiką jest podobnie.
Edit: Wygląda na to, że grafika jest zapisana inaczej.
W sumie to takie nowe lepsze Xenophobe. Polecam zarówno ksenofobom jak i ksenofilom ;) Można zanabyć wersję plikową, kartridżową jak i pudełkowo-kartridżową. Ja się zdecydowałem na tą pierwszą opcję bo była najtańsza, a mam akurat chińskiego taniego flashcarta z aliexpress, więc nada się do grania na prawdziwym sprzęcie jak i emulatorze.
W sumie to twórcy inspirowali się własnie Smash TV, więc trafne akojarzenie. Ale tu jest inny klimat, no i lepsza grywalność, oprawa audiowizualna, lepsze sterowanie.
@urborg o kurcze , nie wiedziałem , nie widziałem akcesorium do Mega Drive pozwalającego na podłączenie dodatkowych kontrolerów . Jak to zostało rozwiązane ?
Tzn ,wyjątkiem o którym mi wiadomo i który posiadam jest Pete Sampras Tennis ,gdzie porty na dodatkowe pady posiada Cartridge
Oprócz tych kartridży z dodatkowymi gniazdami były jeszcze rozgałęziacze, tylko chyba były dwa standardy nie do końca kompatybilne. Szczegółów nie pamiętam, kiedyś o tym czytałem. Chyba jeden działał z grami Electronic Arts a drugi z jakimiś innymi. Osobiście takiego rozgałęziacza nie posiadam. Tutaj jest np do nabycia: ->link<-
Gauntlet IV działa właśnie z tym adapterem od EA. Tutaj więcej informacji: ->link<-
dość drogi , ale nie w tym problem , problemem jest znaleźć drugiego chętnego gracza do Gauntleta a co dopiero trzech ,no chyba że na Atari party zabiorę Segę ... w sumie tak zrobię i wezmę Segę na JAGNESa.