Wczoraj znalazłem przez facebooka. Nie przejmuj sie Kaz, artykuł tak napisany jakby to Duddie jedynie wydawal wszystkie gry na Atari :D Nie mam pojecia kto pisze tam te notki i jak im zwrocic uwage :) Wyslalem im maila zesprosotwaniem.
Duddie wyrobił sobie markę i robi tak dużo, że może to wyglądać na zmonopolizowanie, więc nie dziwne, że perspektywa zewnętrzna jest duddie-centryczna :D
Zaraz też zapytam o autora, bo w końcu znamy tam w PolskiGameDev.pl co najmniej 2 osoby :)
Dzwoniłem, już wiem. Autor to Michał Król, a więc znamy co najmniej trzy osoby w PolskimGameDev.pl, bo jego też :). Brak autorów przy wpisach na stronie został już zgłoszony adminowi strony wcześniej, ale jeszcze nie zostało to poprawione. Ja zgłosiłem, żeby dodać też jakąś możliwość komunikacji - formularz, email.
Na poczatku stycznia powinienem otrzymac poprawione materialy z drukarni. Jezeli nie bedzie zadnej obsuwy to do polowy stycznia przygotuje sprzedaz dodatkowych egzemplarzy.
Jak zwykle zamowienia beda przez strone ->link<- Odbior osobity mozliwy przy zaplacie z gory i podaniu szczegolow kiedy osoba zamierza odebrac.
Star Vagrant został zaktualizowany do wersji 1.3. Osoby które zamówiły preorder powinny otrzymać maila z aktualizacją. Jednocześnie pracuję nad nową partią gry.
O, super Madrafi! A jaki zmiany nastąpiły w wersji 1.3? A jak zakupiłem grę na zlocie SV to też będzie jakaś aktualizacja? Co do nowej partii - trzymam kciuki.
Zmiany to w zasadzie poprawki bledow - poprawki działania loader'a - poprawka zmiany cen na rynku, program pilnuje min i max - Cześć systemów jest bezpiecznych i nie nastąpi tam atak piratów lub rabusiów.
I have updated game to version 1.6. It is no longer using DD floppies.
Notable changes: 1. Game has now ending, you can finish it :) 2. There is a max UEC implemented and all issues with money should be fixed 3. There were price changes for ships 4. Incorrect path between 2 locations removed 5. Increased chance to change ship price 6. Cargo sell price fix
ATARI u mnie pokazuje 1.6, takze masz stary plik atr ze starego archiwum :) Tak jak napisalem mozliwe ze przegladarka nie sciagnela najnowszego pliku :)
@MADRAFi & @Kaz - jestem autorem tego newsa na PolskimGameDev.pl i nie było moim zamiarem przypisywanie wszystkiego Duddiemu :) Po prostu tak się "podjarałem" tą informacją i wydaniem, że zrobiłem skrót myślowy. Mogę tylko posypać głowę popiołem i poprawić się na przyszłość. Bo o polskich grach na Atari będę pisał zawsze <3
BTW - autorzy tekstów już widnieją pod newsami.
@MADRAFi - Oczywiście kupiłem Star Vagrant Max z dodruku <3 Czy jest szansa na autografy twórców na okładce? Zamóweinie z 2 lutego na Michała Króla.
Zostało jeszcze kilka kopii Star Vagrant. Jeżeli jest ktoś zainteresowany to zachęcam do złożenia zamówienia już teraz. Nie będę robił już kolejnych edycji.
Dzisiaj dostałem e-maila z aktualizacją gry do wersji 1.8. Czy można się dowiedzieć, jaki był powód tej (i wcześniejszych) aktualizacji? Jakieś "release notes" ?