atarionline.pl Scorch - wydanie fizyczne gry - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
  • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorMq
    • CommentTime25 Jul 2023 zmieniony

Ekipa ponownie się zebrała i postanowiliśmy przygotować kolejne wydanie w wersji dla fanów.
    Tym razem porozumieliśmy się z Pirxem i Pecusiem i przygotowujemy fizyczne wydanie ich gry Scorch.
    Tutaj oryginalny obszerny wątek o samej grze: ->link<-
    Na kartridżu oprócz gry znajdzie się obszerna instrukcja oraz ukryta niespodzianka humorystyczna:-)
    Gra zostanie wydana na kartridżu, w pudełkowej wersji podobnej do FloB, Tensor, onEscape.
    Ponieważ autorzy bardzo lubią ciągle tworzyć nowe wersje swojej gry i ulepszenia w nieskończoność:-), to kartridż będzie miał pozostawioną możliwość aktualizacji z poziomu Atari, tak że gdyby przypadkiem już po wydaniu gry powstała kolejna wersja, to będzie sobie można kartridż zaktualizować.

Rysowaniem oprawy graficznej dla potrzeb poligrafii zajmuje się ponownie doświadczony już w tym Bocianu, który w swych rysunkach utrzymuje klimat gry.
    W klimat ten gracz zostanie więc wprowadzony już na etapie pudełka, instrukcji i pozostałych elementów szaty graficznej.
    Produkcję elektroniki, składem całości i dystrybucją zajmuję się ja (Mq).

Poniżej załączam mockupy tego, jak będzie wyglądało mniej-więcej wydanie.
    Oczywiście to są na razie grafiki projektowe, przygotowane na komputerze, zdjęcia rzeczywiste dołączymy w późniejszym czasie.

Same kartridże podobnie jak w poprzednich wydaniach: ze złoconymi stykami, w najlepszych dostępnych na rynku obudowach od Sikora.

Cena gry: 179 PLN + 17 PLN za przesyłkę paczkomatem (na terenie Polski)

Możesz zapisać się na pre-order pisząc do mnie e-mail (adres jest w moim profilu).

Gra będzie dostępna do wysyłki w drugiej połowie sierpnia mniej-więcej (jeśli pójdzie wszystko zgodnie z planami).
    Kiedy gra będzie dostępna, będziemy się kontaktować z każdym indywidualnie poprzez e-mail i informować o płatności i wysyłce.
    • 2:

CommentAuthorpirx
    • CommentTime25 Jul 2023 zmieniony

AlEzŁoĆoNeStYkIbĘdĄ????????????????????????????????//???slash????

kurde, nie doczytałem
    • 3: CommentAuthorMq
    • CommentTime26 Jul 2023

Będą złocone, u mnie zawsze wszystko profesjonalnie:-) Mockup akurat taki mieliśmy bez styków porządnych:-) To tylko zgrubna wizualizacja tego co szykujemy, jak będą gotowce, to wrzucę prawdziwe zdjęcia.
  1.  
    Bjutiful, zamawiam.
    • 5:

CommentAuthorJacques
    • CommentTime26 Jul 2023 zmieniony

Takie godne wydanie tej wyjątkowej grze na Atari "się po prostu należało" :D
    Brawo :-)

P.S.
    Cartridge powinien sam się łączyć z githubem ;-)
    • 6:

CommentAuthorPecus
    • CommentTime26 Jul 2023

Jacques:

Cartridge powinien sam się łączyć z guthubem

Nie kuś!!! :)
    • 7:

CommentAuthormaly_swd
    • CommentTime26 Jul 2023

Wysłałem maila, co dalej? :)
    • 8: CommentAuthorMq
    • CommentTime26 Jul 2023 zmieniony

maly_swd: mail wystarczy. Dotarł, odpisałem w nocy, sprawdź w spamie albo coś:-)

Jak by co, to kontroluję sytuację i tu i na mailach, więc jak ktoś tu napisze, że wysłał maila, to już będzie wszystko dobrze zapewne:-)
    • 9: CommentAuthorEmu
    • CommentTime27 Jul 2023

Poproszę jedną sztukę.
    • 10: CommentAuthorMq
    • CommentTime27 Jul 2023

Emu, zapisuję, ale wyślij maila do mnie proszę.
    • 11:

CommentAuthorJacques
    • CommentTime8 Aug 2023

A czy w pudełku będzie jakaś fajna instrukcja, np. w formie książeczki?
    • 12:

CommentAuthorPecus
    • CommentTime8 Aug 2023

Będzie. I będzie fajna :)
    • 13:

CommentAuthorJacques
    • CommentTime8 Aug 2023 zmieniony

Super, nie mam już wymówek, więc też zamawiam 1 sztukę :-) E-mail wysłany.
    • 14: CommentAuthorMq
    • CommentTime8 Aug 2023

W pudełku będzie kartridż, będzie książeczka z instrukcją, i drobna niespodzianka.
  2.  

Mq:

i drobna niespodzianka
    Napalm w tubce?
    • 16: CommentAuthorMq
    • CommentTime8 Aug 2023

W saszetkach, jak próbki szamponu:-)
    • 17: CommentAuthorMq
    • CommentTime16 Sep 2023 zmieniony

Okres wakacyjny sprzyjał trochę rozleniwieniu, a trochę zwyczajnie szybko zleciał nie wiadomo kiedy i ani się obejrzeliśmy a tu po wakacjach. Przez ten czas prace nad wydaniem Scorcha cały czas postępowały, ale przyznaję, że bardzo powolutku. We wrześniu wszyscy z ekipy wzięli się za robotę i idziemy do przodu. Powoli zbliżamy się do celu. Załączam zdjęcia z placu boju - elektronika kartridży jest już poskładana i trafiła właśnie w nowiutkie obudowy od Sikora.

Kto się jeszcze nie zapisał, a chciałby grę w formie fizycznej, to zapraszamy serdecznie, wyprodukujemy tyle egzemplarzy ile będzie potrzeba.
    Przypominam, że zapisać się można pisząc do mnie email na adres podany w moim profilu.
    • 18: CommentAuthortebe
    • CommentTime16 Sep 2023

My studenci mamy dodatkowy miesiąc wakacji, Wam przedszkolakom i licealistom współczujemy ;)
    • 19:

CommentAuthorgienekp
    • CommentTime16 Sep 2023

@tebe
    :D

@Mq
    Kto wam to lutował? Chyba, że "chińczyk" :)
    • 20: CommentAuthorbartgo
    • CommentTime16 Sep 2023

A obudowy tylko w tym kolorze szarego XE...?
    • 21: CommentAuthorMq
    • CommentTime16 Sep 2023

@tebe: Wy studenci musicie później zaliczać sesje, a ja nie:-)

@gienekp: no ten... lutowanie to moja działka. A coś nie tak?:-)

@bartgo: Scorch jest produkowany w tym kolorze. Oczywiście dojdą jeszcze naklejki, na razie to etap w trakcie produkcji. Kolor obudowy kartridża jest przy projektowaniu całego wydania dobierany przez osoby decydujące o designie całości. Tu nie ma miejsca na dowolność ani na przypadek:-)
    • 22:

CommentAuthorgienekp
    • CommentTime17 Sep 2023

Tak pytam, bo to lutowanie to kupę czasu zabiera :)
    • 23: CommentAuthorMq
    • CommentTime18 Sep 2023

No zabiera od cholery czasu. Zabiera też kręgosłup, oczy, nozdrza i generalnie skraca przewidywaną długość życia lutującego:-) Dlatego kartridż kosztuje a nie jest za darmo:-)
    • 24:

CommentAuthorjhusak
    • CommentTime19 Sep 2023

Dlatego ja mam szablonik i 50 sztuk w wieczorek spoko układam i lutuję :) A przede wszystkim wdychanie jest ograniczone do niemal minimum.
    • 25: CommentAuthortebe
    • CommentTime19 Sep 2023

montuje się też wentylatory które wyciągają gazy
    • 26:

CommentAuthorpirx
    • CommentTime19 Sep 2023

żona by chciała, żebym sobie coś takiego przy łóżku zamontował.
    • 27: CommentAuthorAdam
    • CommentTime19 Sep 2023

@Pirx: lutownicę czy szablonik? :)
    • 28: CommentAuthoraxe
    • CommentTime19 Sep 2023 zmieniony

Wentylatory na gazy :)))