Jak już wpisał Cosi na GL, cel to 22gi maja - wstępnie zarezerwowałem w Przedświcie - klimacik jest - takie "skrzyżowanie nowego ze starym" - no i niedrogo - będąc "na chwilę" pokusiłem się o wzięcie szarlotki (dostałem z bitą śmietaną - mniam) i kubka kakao - za to wszystko zapłaciłem 7 zeta. Dla spragnionych mocniejszych trunków przekazuję, że 4 rodzaje piwa są - niestety, nie widziałem saturatora, więc nie dam głowy, czy to nie butelkowe.
No i właściciele liczą ;-), że przyjdziemy ze sprzętem, a dodatkowo zapewnimy atmosferę w postaci własnej muzy - słowem, że będzie to retro wieczór w Przedświcie :D
MaW: Mam monitor Amstrada kolor, adoptowany do ST. Mogę go zabrać jeśli Ciebie to urządza. Mam również stacje do C-64 dwie sztuki (w tym jedna na 100% działa), ale nie mam kabelka (choć musiałbym poszukać) i softu. C-64 przestałem się interesować jakiś czas temu.
Jeśli chodzi o c64 to namawiam kumpla (Isildur/Samar)z pełnym asortymentem hardware/software ,wstępnie się zgodził ,na 100% będę wiedział w poniedziałek.
Ze swojej strony mogę się jeszcze zaoferować ZX Spectrum+2 + divIDE ,jest też co pooglądać.
Ja mogę przywieźć to co ostatnio :) W WYJĄTKOWEJ SYTUACJI mógłbym zabrać CA-2001 z dyskietkami i zielony monitor Unimora (jeżeli potrzebny byłby retro-nastrój, czy coś ;-)) Jak już będą plakaty, to mogę rozwiesić parę w DG. MaW, to w końcu będziesz na Grzybsoniadzie?
Jeżeli się zgodzicie (udostępniający swój sprzęt) to chciałbym, by przez cały czas trwania imprezy był udostępniony do oglądania/wypróbowania przez "zwiedzających" nasz sprzęt - choćby tylko parę egzemplarzy - dla tego też tak ważne jest, by osoby chętne do użyczenia/udostępnienia zapowiedziały się wcześniej - postaram się przygotować do każdej maszyny kartkę z informacjami co to za sprzęt, kiedy wyprodukowany, ile potrafi.
Ponieważ zacząłem sprawę ciągnąć, więc jako "prowodyrowi" zostaje mi przyjść najwcześniej i wyjść najpóźniej.
...gdyby ktoś był chętny na prapremierę w piątek 21.go, to zapraszam :-)
Acha: jeszcze jedno - bym zapomniał - będę podczas imprezy agitował za założeniem lokalnego klubu: RetroBits - dla wszystkich fascynatów 8-bitów.
Moze zechcecie tez wziac ten filmik z grami - byl pokazywany na PGA, wzbudzal spore zainteresowanie, ludzie lubili zgadywac, z jakich gier pochodza fragmenty.
Chciałem podziękować wszystkim, którzy przyczynili się do realizacji spotkania - Gumie (bez niego nie mielibyśmy "dużego ekranu"), Rastanowi (dzięki niemu zabrałem się ze wszystkim moim sprzętem naraz), Cosiemu (to on pierwszy wrzucił na GL termin), Larkowi (dzięki jego sio2sd/na końcu/ powgrywaliśmy wszędzie co tylko chcieliśmy) no i wszystkim tym, którzy dzwonili do mnie i oferowali pomoc w postaci dostarczenia swojego sprzętu.
Chciałem podziękować także wszystkim tym, którzy się pojawili, bawili się i byli z nami - zwłaszcza tym, którzy na codzień są "szarymi atarowcami" (nie widać ich na forum lub nie korzystają z niego wcale) także wszystkim "połowicom", które te nasze "odchyły" dzielnie znosiły :D. No i tym, którzy być może pierwszy raz byli widzami/uczestnikami takiej imprezy.