Witam, Oto link do mojego najnowszego utworu (muzyka, aranż, słowa a nawet śpiew :D). Nie jest to co prawda 8-bitów, ale kto wie, może zrobię kiedyś cover swojego utworu ;). Komentarze mile widziane. Utwór nosi nazwę "Barcelona". W winampie najlepiej ustawić equalizer "Club".
To jedna z takich piosenek przy której już po drugim takcie muszę walnąć lufę żeby dotrwać do końca - Przebój lata gwarantowany. A jeśli nie lata, to z pewnością weselnicy w całym kraju będą to nucić w poprawiny nad kotletem. Musisz tylko dotrzeć z tym do szerszego odbiorcy. Powodzenia!
Huh... mam dla Ciebie maly hint, tekstowo bedzie pasowac do tego, co juz piszesz/spiewasz: "Mialem kiedys brudne paznokcie... brud siegal az po lokcie"
Nie spodziewajcie się Turnaua. Wiem, że tekst nie jest górnolotny (obecnie mało co jest), ale taki miał być. Jest to efekt zabawy programem Autotune i wokalem. Z kolei muzycznie z utworu jestem zadowolony.
Muzyka okey, tekst okey - ale brakuje mi jakiejs ostatniej zwrotki, jakiejs puenty. Moze podmiot liryczny zabil malzonke? Moze wrocil do Barcelony i poznal inna? Ewentualnie jakis inny zwrot akcji :).
Przesłuchałem całość - brzmi fajnie :) Trochę mało tekstu i brakuje chórków, ale jest OK. Jednak na wesele to obawiam się, że kawałek jest za spokojny i ma zbyt trudną linię melodyczną.
A skoro jesteśmy przy tego typu produkcjach, to zapodałem w załączniku taką mini warjację na temat, którą stworzyłem prawie 10 lat temu. Powstał nawet tekst... :)