@2325 No to zes Ameryke odkryl! ;)) Wiadomo od razu (dla tych co na Amidze i ST grali) na czym wzorowal sie Stanley robiac te gre. :P Na tle innych prob "konwersji" tego swietnego tytulu na Atari (np. Zumbaja, czy Caveman) to naprawde udana gra. Podales link do wersji 16-bit, a tam ekrany tytulowe "zdeko" sie roznia. Poza tym robiac ten obrazek odzwierciedlilem bohatera gry najlepiej jak (wtedy) umialem. I tyle.
Wracajac do listy bohaterow, to jeszcze kolo z "Crownlandu" naprawde sympatycznie wyglada. :)
zdałeś test :-) ,jak będę niebawem wybijał przypinki JIL to masz u mnie jedną . ... to naprawdę dobrze narysowany bohater , jeszcze smok z gry"Smuś" też był spoko .
... No tak... Jak widzę to nie tylko główna postać, ale i tak fajnie na A8 wygląda.Pedro z Montezuma's Revenge jest ponadczasowy,wczoraj grając w Montezume(jedyna słuszna z bozkiem)uświadomiłem sobie ze fajniejsze jest to niż Mario,no klimat jakiś taki mnie ogarnął że się bałem, te puste plansze dotknięte klątwa (krecaca się nad plansza czaszka),przez te lata zapomniałem jaki był układ komnat i w sumie do bozka dojść się nie udało, ale gra jest mega,wykorzystując postaci,fizykę i zasady,można by zrobić scrollowana w prawo platformowke"Kraina Czaszek"i jestem pewien że gra była by mega... Tak się zastanawiam czemu jeszcze nikt niedokonczyl tej gry.Bozka można by pokonać mieczami, a za bozkiem,albo pod wejscie do skarbca i na koniec grafika jak Pedro wychodzi z piramidy a ludzie biją brawo-taki ukłon w stronę srameryki, albo dra ryje wzywając Boga-jak trwoga,albo biją brawo-do pieca z nimi...ech zagalopowalem się. Miłego dnia ;-)