Świięta Bożego Narodzenia to czas kolęd. Końcem 1992 roku w Tajemnicach Atari ukazał się art Marka Paska "Gramy na CMC", w którym autor przestawił kilka kolęd do wyedytowania na Chaos Music Composer. Były to m.in.:
"Gdy śliczna panna", "Wśród nocnej ciszy".
Kolędy były zaaranżowane dość nowatorsko jak na owe czasy. Pierwszy raz słyszałem koledy z perkusją i to właśnie na Atarce.
W poście niżej Larek przesłał CMC Player i kolędy w CMC.
Pewnie żony traktują Was jak nieszkodliwych świrów, więc możecie spokojnie je puścić. Niech świątaeczny nastrój będzie obecny także na Waszym Atari.
Marka Paska. Ciekawe czy dalej interesuje się Atari :) Pisał kiedyś taką bibliotekę do wykorzystania operacji z pakietu FP w asm, ale nie zauważyłem żeby się to ukazało... (w Tajemnicach Atari; może w ogłoszeniach gdzieś figurowało?).
A chodzi koniecznie o SAP, czy może być w oryginale, czyli CMC?
Jeśli może być oryginał, to ściągamy ten program: ->link<- Po uruchomieniu klikamy na przycisk wskazany na poniższym obrazku przez strzałkę, co pozwoli odczytać muzyczki zapisane na dyskietce (są trzy), a następnie klikamy na przycisk PLAY , czyli ">". Na kolejne utwory przeskakujemy klikając w przycisk ".>".
Korzystając z okazji chciałbym złożyć najlepsze życzenia Świąt Bożego Narodzenia wszystkim odwiedzającym AOL. W szczególności ściskam grabę kilku osobom, z którymi miałem przyjemność wymienić parę zdań:
@adv, edytujesz lub całkiem wycinasz wcześniejsze swoje posty i ktoś, kto czyta po raz pierwszy całość, może mieć dziwne wrażenie, że coś tu nie ten tego... bo jakoś tak np. moje wypowiedzi mają się nijak do reszty, gdyż post do którego się odnosiły w cudowny sposób wyparował :/
Adv - tez zalecam Ci nie poprawianie, a szczegolnie nie kasowanie postow, do ktorych dostajesz odpowiedzi, bo traca one kontekst. To nieladna praktyka.
A ja też wszystkim odwiedzającym AOL składam życzenia spokojnych i radosnych świąt bożego narodzenia. A w prezencie w załączniku na dyskietce ATR kolędy.