Znalazłem na dysku to co w załączniku. Niewykluczone, że to jest coś niedobrego, bo widzę źródła i QA (możliwe że sam to assemblowałem), ale w razie czego coś jest.
Kiedys AFM byl w "dziale pobierania" portalu Atari.area ...
AFM to potezny soft, pracuje w wielu trybach grafiki znakowej (odpowiednik hires, gfx#15, 16-odcieniowy GTIA ...) tylko, ze ma setki skrotow, ktore warto pamietac. ;P Sprawdzal sie nie tylko do projektowania grafiki znakowej (fonty i ich ulozenie czyli plansze) ale nawet jako tzw. delogoser ;)
GEDa potrzebuje bo nie mam w domu maszyny windowsowej a chcialbym czyms podkolorowywac grafiki, natomiast AFM wlasnie do edycji znakow, pobieralnia chyba juz dawno nie istnieje :/
Spoko. G2F byl kiedys bardziej grafik-friendly jak pelnil tylko funkcje windowsowego odpowiednika LOGOS-Makera z Atari. :) Pozniej rozrosl sie, bo "apetyt" rosnie w miare jedzenie i teraz mamy w nim edycje rastra, plansze do gier, itp., itd.
Oprocz GED kiedys powstal jeszcze "PowerGraph" FOXa, tam to dopiero bylo ciekawie - mozna bylo programowac kazda linie i wpisywac wartosci do rejestrow - jakby bezposrednio: ->link<-