atarionline.pl moja pierwsza gra - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorinsert
      • CommentTime4 Mar 2011 14:03 zmieniony

jeszcze duzo nauki przede mna, ale juz widze swiatelko w tunelu zeby napisac w action pierwsza gre :) (z Wasza pomoca oczywiscie ;P)

Dzieki uprzejmosci Jakuba Husaka Envision jest juz uzywalnym softem, zamieszczam tymczasowa probke grafiki do gry z tego programu.\

kurcze nie wiem jak sie zalacza obrazek zeby sie wyswietlil, moze ktos poprawi? :/
      • 2: CommentAuthormac
      • CommentTime4 Mar 2011 14:03

ale to fajne, kiedy coś grywalnego?
      • 3:

CommentAuthorinsert
      • CommentTime4 Mar 2011 14:03

moze w tym roku, zalezy od wielu rzeczy :)
      • 4:

CommentAuthorlarek
      • CommentTime4 Mar 2011 15:03

Ładne :)
      • 5:

CommentAuthorxeen
      • CommentTime4 Mar 2011 16:03

fajne, fajne:)
      • 6: CommentAuthornosty
      • CommentTime4 Mar 2011 22:03

Nie chce sie czepiac ale to nie sa kolory z Atari ;)
      Spore te postacie. Chetnie bym zobaczyl jak sie ruszaja.

A u mnie jest odwrotnie... tj dziala coraz wiecej funkcjonalnosci, ale za to grafika na razie umowna i siekierą rzezbiona bo talentow graficznych brak :P
      • 7: CommentAuthorGonzo
      • CommentTime4 Mar 2011 22:03

nosty - trochę więcej wiary :)
      • 8:

CommentAuthorinsert
      • CommentTime4 Mar 2011 23:03 zmieniony

juz sa wszystkie fazy animacji zrobione, rusza sie bardzo fajnie :) Nosty - zamiast mnie oslabiac podtrzymalbys na duchu, kolory sa atarowskie, do tego dojdzie jeszcze cieniowanie na dli, na sprajtach efekty etc.. Nosty wiecej wiary w ludzi, pokazuje tylko prevke grafiki, nic wiecej, paleta atarowska, ograniczenia tez, co z tego wyjdzie zobaczymy :) Idea jest taka ze wszyskie postacie robie na softwarowych sprajtach, prawdziwe sprajty to pociski i elementy uatrakcyjniajace rozgrywke, dzieki temu licze na okolo 12 kolorow naraz na ekranie w trakcie gry
      • 9: CommentAuthorGonzo
      • CommentTime5 Mar 2011 00:03 zmieniony

insert - nic się nie przejmuj i rób swoje :) to prosta psychologia - grupa to przynajmniej 3 osoby - głos jednej osoby w takiej grupie to 33%, więc przenosząc to na większą ilość osób w grupie masz duuży zapas, a krytyka przy takim zapasie jest nawet wskazana, bo zawsze warto wiedzieć co ludzie myślą, hej
      • 10: CommentAuthornosty
      • CommentTime5 Mar 2011 01:03

No co Wy! Nie mialem zamiaru krytykowac. Przepraszam jesli tak zabrzmialo.
      Bardzo Ci kibicuje, bo licze na miodną graficznie gierke.

Watpilem w kolory, bo takiego ladnego zoltego to chyba nigdy u mnie na real atari nie widzialem :/
      • 11:

CommentAuthorlarek
      • CommentTime5 Mar 2011 08:03

Insert, a co tam słychać w wiadomej sprawie?
      • 12:

CommentAuthortdc
      • CommentTime5 Mar 2011 10:03

No no fajne ;)

Nosty: nie martw się w wielu grach tak jest na początku. Przykładowo w Tomcat to nawet Miker mi powiedział kiedyś, dałbyś cokolwiek w miejsce tych krzaków ;) Ale ja nie dałem i do dnia party cały czas tam były śmieci ;)
      • 13:

CommentAuthorinsert
      • CommentTime5 Mar 2011 19:03

larek. a w porzadku ;P

nosty. eee ale ja to na luzie pisalem :)
      • 14:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime15 Mar 2011 17:03

Insert - bardzo ladne. Lepiej, gdy gre koduje grafik, a nie rysuje koder :D
      • 15:

CommentAuthorinsert
      • CommentTime15 Mar 2011 18:03

hehe, lol, ale to prawda ;) a najlepiej jak robia to razem i sie nie wchrzaniaja sobie nawzajem ;)
    1.  
      Te stwory z mackami są rewelacyjnie wypikslowane!