Przypadkiem widziałem wczoraj dokument o Atari na kanale Ale kino. Widziałem tylko fragment więc nie wiem jak jest w całości, ale cały czas nawijali o Atari, wypowiadał się Nolan Bushnell itp. Program był prowadzony w tematyce kinowej, słynne osoby, aktorzy wypowiadali się ww. temacie (?!), było to miejscami banalne i uproszczone ale może wynikało to ze słabego tłumaczenia. Mimo wszystko pewnie warto zobaczyć ten dokument, ja będę polował na niego aby zobaczyć w całości.
Jeśli dobrze mi się udało namierzyć w programie (a mocno zakręcony ostatnio byłem) był to cykl „Podejrzane tematy” część 5, serial dokumentalny USA.
O własnie to jest to. Jak na temat "GRY KOMPUTEROWE W KINIE" to było to bardzo atarowe. Postaram się nagrać.
To ciekawa sprawa, w Ameryce wyrosło silne pokolenie wychowane na Pongu i wczesnych automatach. Teraz to kiełkuje w postaci aktywnych i ciekawych ludzi, którzy robią wiele ciekawych filmów. Nie jest to jakaś bzdurna historia w nudnym dokumencie, ale co natrafię na tego typu dokument to widać wyraźnie że zrobili go ludzie którzy temat czują.