atarionline.pl Wystawiłem XEGS na allegro - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorpirx
      • CommentTime4 May 2011 12:05

Hello!

Sprzedaję swojego XEGS:

->link<-

Pozdrawiam,

pirx
      • 2: CommentAuthoras...
      • CommentTime4 May 2011 13:05

Ciekawa jaka będzie cena ?..
      • 3: CommentAuthorxxl
      • CommentTime4 May 2011 15:05

ile chcesz za ten sprzet?
      • 4:

CommentAuthorlarek
      • CommentTime4 May 2011 16:05

martwi trochę to NTSC
      • 5:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime4 May 2011 18:05 zmieniony

hm, a ja takiego właśnie szukam ...

A da radę przerobić na pal?

Czytałem i raczej nie warto przerabiać.

Tylko gry szybciej chodzą :)
      • 6:

CommentAuthorpirx
      • CommentTime4 May 2011 19:05

radę da, ale czy sens jest? te parę dem przeboleć można a za to mniej mruga i/lub działa ze znacznie większą liczbą LCD jak się np. wstawi VBXE.
      • 7: CommentAuthorBluki
      • CommentTime6 May 2011 23:05

Przeróbka z NTSC na PAL raczej sensu nie ma. Trzeba wymienić GTIA, możliwe, że też ANTIC, dwa rezonatory kwarcowe, nie wspominając o drobniejszych elementach. Prościej i pewnie taniej będzie wymienić całą płytę bazową.
      • 8:

CommentAuthorpirx
      • CommentTime7 May 2011 21:05

xxl - chciałbym nie stracić (wiele). Z przesyłką sprzęt kosztował mnie trochę ponad 200zł... Dobrze, że na cło nie trafiło.
      • 9:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime7 May 2011 23:05

Cło się płaci od 100$ w górę ?
      • 10: CommentAuthorBluki
      • CommentTime7 May 2011 23:05

Od przesyłek z USA o wartości powyżej 45 euro (chyba).
      • 11: CommentAuthornosty
      • CommentTime8 May 2011 18:05

Scisle mowiac placi sie VAT (23%) a nie clo. Kwoty progowej nie pamietam (ta kwota rosnie co roku i faktycznie wynosi kilkadzisiat $/Euro), ale w przypadku starego sprzetu jest to mocno uznaniowe. Czasami jak sprzedajacy zadeklarowal niska wartosc to przechodzily mi cale zestawy sprzetu i gier bez problemow. A zdarzylo mi sie kiedys kupic rzadkiego cartridga boxowanego za 140$ i sprzedajacy napisal taka kwote na deklaracji celnej pocztowej i dowalili mi Vat :/
      • 12:

CommentAuthorpirx
      • CommentTime8 May 2011 22:05 zmieniony

Jest gorzej. Sprzęt nie posiada oznaczenia CE, więc nie można go dopuścić na obszar celny Unii Europejskiej - ->link<- I udowodnij pani celniczce, że 30 lat temu nikt o dyrektywie "Nowego Podejścia" nie słyszał. Oczywiście wszystko można obejść i załatwić u pana Waldka na Cargo... I oczywiście to bardzo uznaniowe i podobno najbardziej czepiają się zabawek elektronicznych. Czyli bingo. Wiem, bo raz mi nie wpuścili przesyłki.