atarionline.pl Chrome 65XE - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorepi
      • CommentTime4 May 2011 23:05

Nie używam google chrome, ale właśnie sobie go zainstalowałem do testowania pewnych rzeczy i w oko rzuciła mi się reklama galerii motywów graficznych. I ponieważ mam dużo do zrobienia na jutro rano, mam pełno pomysłów z tą robotą niezwiązanych - m.in. przyszło mi do głowy, że aż się prosi, żeby pomalować Chrome'a w motyw z obudowy komputerów XE i ST, tzn. kolor okna i górnej belki, kształt i kolor przycisków i znaczków na nich, logo.

Nie umiem malować, ale rzucam pomysł, bo pewnie ktoś tutaj potrafi machnąć dwa razy fotoszopem w celu uzyskania w/w rezultatu.

Nagrodą w konkursie będzie bezlitosna krytyka i niezadowolenie użytkowników forum. ;)
      • 2: CommentAuthorBluki
      • CommentTime5 May 2011 00:05

Popieram pomysł epi, zwłaszcza, że akurat używam Chrome. Niestety, też nie potrafię malować, mam tylko nadzieję, że pomysł przypadnie do gustu komuś, kto to potrafi. :-)
      • 3:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime5 May 2011 02:05

Tez popieram, w razie brakow kadrowych moge sie zająć wspomniana przez Epiego bezlitosna krytyka i wyrazaniem niezadowolenia :).
      • 4: CommentAuthorBluki
      • CommentTime5 May 2011 02:05

W kwestii "bezlitosnej krytyki i wyrażania niezadowolenia" też można na mnie liczyć ;)
      • 5: CommentAuthor0xF
      • CommentTime5 May 2011 12:05

Proponuję nie ograniczać się do Chrome, bo chyba każda nowa przeglądarka obsługuje skórki.

Przeglądarka mogłaby też wysyłać "User-Agent: Atari 65 XE". ;)
      • 6: CommentAuthorBluki
      • CommentTime5 May 2011 13:05

Propozycja zacna, ale jak na razie nie zgłosił się żaden chętny grafik, nawet do tej jednej przeglądarki.
      • 7: CommentAuthorepi
      • CommentTime5 May 2011 18:05

Popieram 0xF-a. Ponadto, po co ograniczać się do przeglądarek - współczesne menedżery okien dają oskórkować wszystkie okienka.
      • 8: CommentAuthorpin
      • CommentTime5 May 2011 22:05

po co grafik, jeśli zgłosiło się już kilku krytyków :). hahahahahhh :)
      • 9: CommentAuthorBluki
      • CommentTime5 May 2011 23:05

Krytycy niczego nie zbudują, a tu potrzebny jest budowniczy...
      epi, może nie przesadzajmy z tym "skórowaniem", bo może się to skończyć tak: "panie doktorze, wszędzie widzę Atari!". :)
      • 10: CommentAuthorurborg
      • CommentTime6 May 2011 20:05

Fajny pomysł z taką skórką. Spróbuję się tym pobawić. Nie jest to specjalnie skomplikowane. Na razie nie mam wizji, ale może coś mi się uda stworzyć :).
      • 11: CommentAuthorbob_er
      • CommentTime6 May 2011 23:05

Z tym user-agent bym uważał: ->link<-

:)
      • 12: CommentAuthorBluki
      • CommentTime29 Jul 2011 02:07

I jak tam urborg, żarówa się zaświeciła? :)
      • 13: CommentAuthorBanan
      • CommentTime29 Jul 2011 15:07

to moze ja tak niesmialo sie dokleje z prosba o skorke dla opery? :)
      • 14: CommentAuthorurborg
      • CommentTime29 Jul 2011 16:07

@Bluki

Niestety na chwilę obecną niczym poza dobrymi chęciami nie moge się pochwalić. Może żarówa by się zaświeciła gdybym znalazł chwilę aby nad tym przysiąść i coś pokombinować. W sumie dobrze że przypominasz bo ja już o sprawie zdążyłem zapomnieć.
      • 15: CommentAuthorBluki
      • CommentTime16 Oct 2011 02:10

Gry w Chrome Web Store są, a Chrome 65XE jak nie ma tak nie ma :-(
      • 16:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime17 Oct 2011 20:10

Pin - genialne podsumowanie watku :)