Nie wiem czy ktoś pamięta no i czy ktoś ma? Był numer magazynu Razem (koniec lat osiemdziesiątych) gdzie na ostatniej stronie był artykuł poświęcony graniu i opisane były takie tytuły jak: Mercenary, Molecule Man i Speed King. Chciałbym to znów zobaczyć :(
Właśnie ostatnio odkryłem że w tym czasopiśmie są artykuły z dzisiejszego punktu widzenia o retro kumputerach i powoli zaczynam na te gazetki polować. Problemem jest tylko to że nie w każdym numerze pisali o komputerach. Ja mam ich coś około 10 numerów i w kilku z nich jest cos napisane o Atari.
Oooo... to oprócz rubryki "Sztuka kochania" i plakatów zespołów, było jeszcze w tej gazecie? Przyłączam się do zgodnego chóru - na skaner to co masz, a gdybyś miał czas (wiem, wiem:P), może powrzucałbyś całe numery? (no chociaz jeden:))... jestem ciekaw jak to się czyta mając te +25 lat:).
W "Razem" wychodziły jako pierwsze - świetne gry papierowe - Fighting Fantasy -"Dreszcz" i "Goblin". niezapomne tych popołudni jako łebek z Dreszczem przed sobą, kartką papieru, kościami i długopisem. Świetna zabawa.
dla Atarki jest fajna wersja Dreszcza, ale niestety działa poprawnie na atari800win 128kb natomiast na prawdziwym 130xe robią się krzaki - może ktoś poprawi?
Z cyklu "nie traćcie nadziei" :-) Niecałe 11 lat później... Ten numer RAZEM z opisem Mercenary, Molecule Man, Speed King i jeszcze kilkoma innymi grami dla Atari to nr 24(544) z 1987. Z tym że artykuł nie był na ostatniej stronie, ale na trzeciej od końca :) A najważniejsze że zeskanowałem ten i 73 inne numery RAZEM z lat 1985-1988 i Kaz będzie je dodawał do tutejszej Biblioteki. Więcej: