Po to by na biurku był elegancki zestaw w jednym atarowym stylu. Pytanie wzięło się stąd iż nie zetknąłem się z informacją iż był dedykowany monitor do Atari produkowany przez Atari. Czytałem o podłączaniu Commodore 1084S (którego zresztą mam ale do A600) co wymaga niewielkich nakładów środków stąd pomysł monitora od ST do małego Atari.
Nie było monitora dedykowanego do małego Atari. (ZTCP były jakieś prototypy, ale na ten temat niech lepiej wypowiedzą się bardziej zaznajomieni z tematem). I tak jak padło powyżej, nie da się w miarę łatwy sposób podpiąć monitorów (kolorowego, c/b) od ST do małego Atari.
.. da się w prosty sposób, jednak potrzebne jest do tego VBXE. Temat jednakże należy wnikliwie zbadać, bo istnieje prawdopodobieństwo uszkodzenia karty VBXE 1.x po podłączeniu do monitora od ST - ta wersja ponoć nie ma wstępnych obciążeń na wyjściu składowych RGB. Prawdopodobnie przez ten fakt zjarałem na SillyVenture vbxe podłączając małe Atari do monitora SC1435. Wg tego, co się dowiedziałem należało by zrobić kabelek w którym na składowych siedzą opory po 75 omów :) - lecz, najlepiej by było zapytać jeszcze Candle'a, lub Electrona :)
Pin, ale sm 146 to mono monitor, a w przypadku vbxe zwieranie r-g-b to nie jest dobry pomysl, no i co z h/v synchro? Szkoda howoryty jak to mawial imc Chowanski.