atarionline.pl Czasopismo "IKS" - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorfaust
      • CommentTime25 Jun 2011 10:06 zmieniony

Jeśli ktoś jest zainteresowany, dorzuciłem reduksa pierwszego numeru IKS'a, nie wiem czy będę kontynuował releasy tej publikacji. Na pewno dociągnę do nr 2 (ze względu na artek o G&W i jeden z listingów dla C64, którego kiedyś miałem ochotę wklepać - tylko w '86 nie miałem C64:)).

Zapraszam -> ->link<-
      • 2:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime27 Jun 2011 06:06 zmieniony

Wow. Ale kawał historii. Fajnie też widać ewolucję myślenia o komputeryzacji. Kibicuję.
      • 3: CommentAuthors2325
      • CommentTime1 Mar 2015 14:03

jeśli ktoś chciałby sobie okładki w pamięci odświeżyć:

• 4:

CommentAuthortdc
      • CommentTime1 Mar 2015 16:03

Rozmawiałem kiedyś z jednym a redaktorów i mówił że IKS był o tyle dobry że dobrze płacił, więc ludzie jego pokroju chętnie pisal;)
      • 5:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime18 May 2021 08:05 zmieniony

Przedwczoraj odebrałem z paczkomatu reedycję IKS-ów Retronicsa, ależ to jest piękne! Nie mogę się nacieszyć :D (parę fotek od Duddiego tu wrzucam.) Naprawdę szkoda, że w starych czasach tak to nie było wydane :). Z drugiej strony - tych numerów akurat nie miałem, więc w 2021 roku zaczynam swoją przygodę z IKS-em od nowa - mogę co miesiąc czytać nowy numer, jak za dawnych lat! :D
      • 6:

CommentAuthorvangis
      • CommentTime18 May 2021 16:05

Kaz w starych czasach to nawet na zachodzie nie wydawali czasopism tak pięknie jak teraz to robi Duddi. Można nacieszyć oko ;)
      • 7:

CommentAuthorAlex
      • CommentTime18 May 2021 17:05

Jakość jakością, ale obróbka zdjęcia mocno kontrowersyjna ;)
      • 8:

CommentAuthorsun
      • CommentTime18 May 2021 21:05 zmieniony

Wydania od nr 3 są już mniej "plastikowe" jeśli chodzi o retusz zdjęć. Meritum może wygląda "inaczej" :)
      Trudno nieraz znaleźć kompromis i można niechcący przedobrzyć. Tak czy inaczej, Duddie podsyła obrobione foty do oceny i często dostawał sygnał: mniej plastiku :)
      • 9:

CommentAuthorAlex
      • CommentTime18 May 2021 22:05

@sun - To Meritum mnie ujęło właśnie... Ja bym zrobił kolaż z fotek tego komputera, które są w sieci. Ten zretuszowany przywodzi mi na myśl jedno:

Oczywiście bez urazy, ale tak jakoś mi się skojarzyło :D
      • 10: CommentAuthoras...
      • CommentTime19 May 2021 02:05

Ciekawe ...:...