Lex, Z takim nastawieniem to nic nie zdziałasz, przecież nie ma sprzętów które działają same. Większość osób chce zapewne kupić tego karta dla 1gry :) Sio2pc kosztuje około 60pln na allegro.
jeśli dla jednej gry a nie macie czym go zaprogramować to żaden problem bym przed wysyłką zaprogramował grą/ami które chcecie (wtedy też napiszcie zaznaczę sobie na licie).
Marcin 1. Jeszcze mam kaskę by założyć, więc rozliczymy się potem. Koszt to cena karta + przesyłka do Ciebie (proponuję polecony priorytet Poczty Polskiej jak ktoś będzie chciał inaczej to no problem). Wchodzi też w grę odbiór osobisty KRK lub zlot Głuchołazy (tu sprawa musi się skrystalizować). 2. O adresy i należność poproszę jak przyjdzie towar. mbank lub Paypal.
Nie chce dolowac co poniektorych, ale sio2pc wymaga pewnego zlacza, ktore nie jest juz raczej obecne w PeCetach produkowanych od paru ladnych lat... :|
Poproszę 1 sztukę. Czy będzie możliwy odbiór osobisty w Wa-wie?
PS. Aby się przekonać co potrafi ten cart najlepiej zajrzeć do dokumentacji i ściągnąć MaxFlash Cartridge Studio, które umożliwia edycję i przetestowanie przykładowego lub własnego carta w emulatorze Atari800WinPLus. Bez carta można też używać programu w charakterze przeglądarki fontów :)
W emulatorze nie działa zapis (programowanie flash), ciekawe czy na realnym Atari działa zapis na ATR na car'cie? (na ATR przez SIO2PC działa start+[select]+option)
@Jacques - jeśli nosty nie wypowie się do jutrzejszej północy to ja biorę i podeślę/podam komuś kto jedzie do Głuchołazów
@QTZ - jestem z KRK więc Wawka odpada. Dodatkowo w pakiecie jest 5szt. na tę chwilę mamy pełne 5 piątek. Nie obiecuję, że osoby z końca listy (niedopełnione do 5) będą miały karta. Zapytam ich czy by nie opylili po promocyjnej cenie jak w pakiecie... ale...
Z dostarczeniem do Wawki nie będzie problemu bo w Głuchołazach będzie trochę osób z Wawy więc mogą zabrać ze sobą np. ja. Jeżeli znajdzie się jeszcze 3 chętnych to ja mogę się jeszcze zadeklarować na drugą sztukę.
1. Jaka jest pojemność carta, 1MB czy 8MB? 2. Mam SIO2USB; czy będę mógł na carta wrzucić file'owe pliki (gry) z PC(WindowsXP), ściągnięte z AOL, uruchomić je na Atari, a po jakimś czasie je usunąć z carta i wrzucić na niego inne pliki/gry? Jeśli są do tego potrzebne jakieś dodatkowe rzeczy, to jakie? 3. Czy otrzymam odpowiednie oprogramowanie do w/w celów?
@as: Z jakim nastawieniem? To że się pytam "o co w tycm chodzi" to źle? Proszę mi w takim razie wybaczyć, że jestem laikiem i nie jestem na bieżąco w "nowoczesnej rozbudowie" mojego komputerka z czasów młodzieńczych. Nie mogę poświęcić mu dużej ilości mojego wolnego czasu, a co za tym idzie raczej nie opłaca mi się w niego inwestować zbyt dużych pieniędzy.
1. Chodzi o AtariMaxa o pojemności 8 Mbit (megabit), czyli 1 MB (megabajt). 2 & 3. Tak, taka jest idea jak i oprogramowanie Maxflash Studio. Więcej sobie doczytajcie tutaj... ->link<-
@Scalak - juz jestem, ale nie podejme sie hurtu do Glucholaz, bo nie mam 100% pewnosci ze pojade. Jak carty zdaza doleciec do Polski i ktos bedzie jechal do G. z Krakowa (a bedzie pewnie z 10 takich osob), to najwyzej dasz paczuszke dla chetnych.
No to super, ja już tak jak pisałem, zaliczam się do osób, które odbiorą sobie w Głuchołazach :-) Scalak czy znasz może już w takim przypadku jak mój koszty? Bo wyjeżdżam na parę dni, tak więc przelew dla Ciebie mógłbym wykonać dziś lub dopiero w sobotę za tydzień...
@Scalak Nie sądziłem, że kolejność zgłoszeń będzie miała znaczenie... zapisałbym się wcześniej - spojrzałem na termin do soboty na niedzielę. Ale jeżeli faktycznie Steven sprzedaje je w "paczkach" po 5 sztuk (sądziłem, że to minimalna ilość) to może przy takiej ilości zrobi wyjątek na jedną sztukę dodatkowo?
@Gzynio Dzięki za zapewnienie transportu :) mam nadzieję, że się przyda :)
A może jeszcze ktoś się skusi na zakup?
Przeczytałem, że można na tym car'cie zainstalować Sparta DOS X :)
W załączniku poprawiona wersja Turbo KSO - tym razem działa :) (powyżej usunąłem)
@QTZ Niestety to 5-paki. Oczywiście zanim kupię to zapytam może się zgodzi. Może mariuszbox odstąpi swojego jednego z dwóch a może nie będzie problemu bo znajdzie się jeszcze te 3-4 osób.
@Jacques: a to niezłą "ściemę" robi - nie mógł po prostu napisać że to 1MB? Kto dzis uzywa bitów zamiast bajtów przy określaniu pojemności pamięci? Bity to chyba jedynie są powszechne przy określaniu transferu internetowego. Ja na pierwszy rzut oka byłem przekonany, że chodzi o pojemność 8MB. Tzw. "drobny druczek" się mi ukłonił.
Żadna ściema, wystarczy czytanie ze zrozumieniem. Na stronie AtariMaxa jest jak byk napisane: Maxflash 1mbit and 8mbit Cartridges. Sorry, ale jak się ma takie specyficzne hobby, to nie można mieć pretensji, że nie jest aż tak prosto jak w markecie ;-)
Owszem, jest napisane, ale obecnie zwykle przy określaniu ilosci pamięci używa się bajtów jako jednostek, więc autor się nieco wyłamuje. Masz rację że jest napisane, z tym że nie trzyma się to obecnie przyjętych jednostek i "czytając na szybko" można się naciąć.
Pisałbym się na jeden, zaprogramowany oczywiście SHarrierem. :) Ale osobisty odbiór mi odpada, chyba że przez kogoś przy okazji (może AS by się zgodził przekazać...)
q...a pi.....e sorry chłopaki miałem stary mail w paypalu i chciałem go zmienić... usilnie twierdzili że moje 16 ostatnich cyfr konta nie jest ok i mnie przyblokowali... pozostaje BOK w pn :(((
Scalak - no to mamy problem :-) Jakby co jedną piątke z pomorskiego moge wziasc na swojego paypala. tj. Ja, AS, Dracon, czarny faraon + jedna losowa z PL ...
Panowie, mnie nie zależy na odbiorze osobistym. Spokojnie mogę mieć przesłany cart pocztą, oczywiście za odpowiednią opłatą (przesyłka, opakowanie, wycieczka na pocztę, etc.), więc jak ktoś zamawia i będzie mu się chciało później iść na pocztę i wysłać do mnie, to ja się na takie rozwiązanie piszę.
Ok przed chwila poszedł przelew na paypala. Opis Cena jednostkowa Ilość Kwota 8Mbit Flash Cartridge 5-Pack (Worldwide Shipment) Nr przedmiotu MaxFlash8MBx5 $99,95 USD 1 $99,95 USD Suma częściowa $99,95 USD Suma $99,95 USD Płatność $99,95 USD Płatność wysłana do użytkownika: classics@atarimax.com Z kwoty 291,16 PLN Na kwotę $99,95 USD Kurs wymiany: 1 Złoty polski = 0,343282 Dolary amerykańskie
MaxFlash8MBx5: $499,75 USD Wysyłka: $5,00 USD Łączna kwota: $504,75 USD Kurs wymiany: 1 Złoty polski = 0,343291 Dolary amerykańskie
co daje: 1470,33 PLN
/25 szt. = 58,82 PLN/1szt. + koszt wysyłki wybranej przez Was + koszt koperty bąbelkowej (oczywiście Wawa i G bez dodatkowych kosztów przesyłki) zwykły Cartridge Atari + koperta waży 75g. Przyjmijmy dla pewności z cennika PP przedział 100-350g. Mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie jak zmieści się w tym niższym.
proszę o maile z danymi do wysyłki i jej rodzajem - wyślę dane do przelewu. Podajcie też nick pod którym jesteście zapisani.
---- by ograniczyć pytania o przesyłkę ---- polecony priorytet 100-350g w PP to: 5,10zł kopertę bąbelkową szacuję na: 1,5zł -------------------------------------------