Pamietacie hasla z poczatku lat 90 - tych, kiedy toczyla sie wojna Atari VS Commodore. Ja pamietam takie jak "Commodorowcow powsadzamy do grobowcow", albo "Gdybys spotkal atarowca nie udawaj ze to owca, skop z gumowca, walnij w glupia twarzoszczenke a na glowie rozbij beczke" Nawet w grach przewijala sie tematyka z wojny np w kolo fortuny w wersji na C64 bylo haslo "Atari to zlom"
Zajmowanie się zamierzchłą głupotą jest faktycznie głupie :) Ale pamiętam, że w "tamtych" czasach jako posiadacz STe, moduł "Anty Atari Song" należał do moich ulubionych i bardzo często go słuchałem na STku. Jakoś tak mi wpadł w ucho ;)
Ja słuchałem tego MOD-a na swoim XE :-) Swoją drogą szkoda, że nikt już nie robi takich śpiewanych MOD-ułów... Można by się pokusić o jakiś "Głuchołazy Song" :-)
Jeśli sie popatrzy na to z dystansem, i potraktuje tak samo jak kiedyś "walki pomiędzy osiedlami", nie zaliczy się znowuż na siłe rozgrzewanego flamewar'a to jest to fajne. Ciekawe, jako dawny posiadacz atari/c64 nie jest w stanie przypomnieć sobie coś więcej niż "AA Song", no może jeszcze wkrętów typu smaczki w "Mercenary" i pare mniej lub bardziej udanych grafik z tamtych czasow.
...pamiętam hasło/wiersz z magazynu "TOP SECRET" :"Krzyś Kubeczko na przerwach zwykle stoi z boku, wstydzi się przyznać, że ma Atari." Szkoda mi KRZYCHA i choć młodszy byłem to zawsze cieszyłem się czytając jego listy,pamiętam jak przez mgłę odpowiedź na list :".... Krzysiu,Krzysiu gdyby na Atari wychodziło więcej gier zrobił bym cały magazyn o Atari "
adv : Masz racje ,aczkolwiek jest to nostalgiczny duch dawnych "wojen" o których powinno się pamiętać ,które istnieją po dziś dzień (PLAYSTATION VS XBOX Wii nie bierze udziału jak niegdyś Amstrad )i zostawiały rysy na duszach użytkowników czczących swoje bóstwa ;-).
Oj tam, oj tam, nie bądźcie takie delikatesy :-) Był czas, kiedy każdy rolnik wiedział, co to Atari. Ilu mieliśmy w tedy rolników? Armię! Armia Atarowców! TO były czasy ;-) A teraz i tak prawie każdy Atarowiec ma C64. Dla czego? Bo za grosze chodzi! Grzech nie mieć :-) Jesteśmy jedną wielką rodziną.