Sprawdzone, przeszedłem całość, gra działa. Po 7 poziomie zaczynamy od 1. Nie sprawdzałem, czy jest to dokładnie ten sam poziom co pierwszy i czy ewentualnie jest jakaś różnica w rozgrywce, ale załączam stan emulca, to może komuś się zechce sprawdzić.
Tak, gra fajniutka, w dzieciństwie trochę się w nią grało, głównie dla muzyki i dźwięków, dochodziłem bodajże do 4/5 etapu.
Jakby powstał edytor poziomów to można by zrobić jakiś konkurs na poziomy i potem przygotować Submission II :)
" Po 7 poziomie zaczynamy od 1. Nie sprawdzałem, czy jest to dokładnie ten sam poziom co pierwszy i czy ewentualnie jest jakaś różnica w rozgrywce..." - no takich "nagród" za ukończenie gry to nienawidzę.
To nie jest nagroda za ukończenie, bo wygląda na to, że gra nie ma końca. Po prostu możesz podbijać wynik punktowy, jak np. w River Raid, aż do wytracenia wszystkich żyć.
Ale pomysł zakończenia jest ok, ja też takie gry wolę.
PS. To jest ponoć gra wydana (zamieszczona?) przez (w?) Happy Computer. Jak ktoś chce, można poszukać numeru i sprawdzić, czy jest tam listing albo coś w tym stylu:
A mnie się wydaje, że w dzieciństwie miałem tę grę poprawnie działającą - pamiętam że ją raz przeszedłem i "wróciłem" do 1. poziomu. Szkoda że nie mam już tej kasety - gra była w jednym z zestawów 16 gier na kasecie, który był dodawany "w gratisie" przy zakupie systemu Atari Super Turbo. Może ktoś z Was ma taki zestaw, i mógłby zweryfikować albo podzielić się nim?
Krótki - po głębszym zastanowieniu też wydaje mi się, że mieliśmy z Zygą poprawną wersję (kasetową). Bo pamiętałem jak przez mgłę, że gra jest zapętlona, a nigdy nie miałem wrażenia, że w grze jest jakiś błąd, szczególnie taki jak wyżej (na tyle charakterystyczny, że łatwo go zapamiętać).
Być może ktoś w starych czasach poprawił już tę grę.