Witam wszystkich. Jako że to moje początki na tym forum mam nadzieję że zbytnio niczego nie popsuję. Miałbym prośbę do wszystkich użytkowników. Chodzi mi mianowicie o pełną solucję do gry Gallahad. Skończyłem ją wieki temu na Atari mojego kumpla, teraz dopadłem na emulatorze i... zupełnie nie pamiętam co, gdzie i jak. Udało mi się zdobyć kilof i rozkopać przy jego pomocy trumnę, ale co dalej? Przedmiotów jest masa, sprawdzanie wszystkiego na wszystkim raczej nie wchodzi w rachubę (pracuję i raczej nie mam czasu siedzieć aż tak długo nad jedną grą). Może ktoś byłby tak miły i podsunął jakąś stronę z solucją którą mógłbym się posiłkować? Ewentualnie zamieścić jakieś wskazówki co do dalszego przebiegu gry tutaj? Doprawdy będę bardzo wdzięczny za wszelaką pomoc.
Dzięki wielkie, ale mapę już sam znalazłem. Nie zmienia to faktu że nadal widzę na niej masę przedmiotów i łamię sobie głowę gdzie czego użyć. Będę wymagający i poproszę chociaż o spis potrzebnych przedmiotów, znaczy tych które nie są podpuchami.
KUSZA,DUKAT,KILOF,BURSZTYN,MAŚĆ NA NIETOPERZE,KLUCZ,KRUCYFIKS ...dalej sam nie wiem a nie mam siły grać od nowa ,w każdym bądź razie dojdziesz do takiej dziury której kratą zatkać nie można,zaklęcie przy niej nie działa ,maska diabła także a ta czapka to chyba ściema bo zdjąć jej nie można. Graj :-) Niepotrzebne są na 80%,bicz,siodło i drewniana figurka .
Dziękuję bardzo, poszukam. Co do kratki o której wspomina IRATA4, czy ona w ogóle jest do wzięcia? Przecież tam szwenda się wartownik, przejście przez niego zasysa błyskawicznie całą energię. Za podpuchę uważam także tarczę niedaleko początku gry - wejść po nią się da, ale wyjść z nią już nie za bardzo. Jakby kogoś to zainteresowało, ogólnie zacząłem przechodzić gierki z elementami przygodowymi. Jednocześnie robię solucje do tych do których nie ma ich nigdzie na sieci. Gdyby ktoś był zainteresowany albo miał z czymś jakiś problem, to niech zakłada nowy wątek, chętnie podzielę się doświadczeniem. Posiadam już opis do Alfa Boot (pewnie wszyscy dawno go skończyli, trudny nie jest), postępy w Gallahadzie także będę zapisywał na przyszłość w razie gdyby jednak nie udało mi się znaleźć tego opisu.