Witam czy istnieje jakies rozszerzenie pamieci do Atari 65XE ktorego nie trzeba lutowac (cos w stylu 1064 do 600xl) bo chcialbym aby komputer pozoztal w ze sie tak wyraze "dziewiczym" stanie ;)
... ludzie, jak coś piszecie, to najpierw uprasza się o potwierdzenie swoich twierdzeń choć by i informacjami z gógla ;)- .. bo zamiast pomóc można zaszkodzić :D
Zenon opisuje budowę kartridży na stronie link ->link<- Przeczytałem kiedyś ten opis (w tym Ram_CART)i nie doczytałem się aby seria 130XE była wyłączona. Stąd moja sugestia, że RAM-CART jest zgodny ze 130 XE.
Hahaha... ale gra słow :D Prince80: czy Ty chcesz mieć karta z ramdyskiem, czy atari z większą pamięcią, zgodne z roszerzeniem pamięci w 130XE (via MMU) ?
... wystarczy napisać do Lotharka i zamówić bardzo ładnie wykonane rozszerzenie do dowolnego XL/XE opartego o 1MB simm. Wszystko w smd, płytki profesjonalnie wykonane.
hmm... widziałem w Głuchołazach to rozszerzenie lothara i muszę powiedzieć, że wymaga niewiele umiejętności elektronicznych - wlutowanie w miejsce podstawek + kilka kabelków między płytkami... ale lutować jednak trzeba...