Jak donoszą na AAge ->link<- w 93 numerze retro gamera jest, między innymi, wywiad z XXL, oraz recencja gry Octopus Larka. Niestety tego Retro gamera nie mam, ale brzmi naprawdę ciekawie...
Juz zawczasu gratulowalem XXL'owi docenienia jego pracy przez RG :) Bardzo jestem ciekaw tego tekstu. Gdyby ktos mogl zrobic i udostepnic skan tylko tych stron to bylbym bardzo wdzieczny. Niestety prenumerata mi wygasla i ciagle zapominalem ja przedluzyc :/
Zauwazenie drobnej, lecz lsniacej prawdziwym blaskiem Retro, gry Larka tez bardzo cieszy :)
Brakowalo mi w poprzednich numerach doniesien o Atari w dziele homebrew.
Ja mam Retro Gamer #58, tam jest recenzja "naszego" Bomb Jacka - dostała ocenę ogólną 90% i znaczek "Retro Gamer Sizzler" przyznawany najfajniejszym grom.
Pod ostatnim zdaniem wywiadu postawilbym wielkie "AMEN".
Przy okazji przypomnę, ze w Glucholazach XXL zaproponowal zrobienie na nastepnym zlocie parogodzinnych warsztatow (czy tez interaktywnego pokazu), na ktorych chetni mogliby wziac udzial w przeportowaniu gry z innej platformy na Atari "na zywo" az do fazy dzialajacej gry.
Mi sie ten pomysl bardzo spodobal, bo XXL naprawde ma unikalne umiejetnosci jesli chodzi o portowanie.
Jeszcze raz gratuluje.
PS. Naprawde miales takie dredy, czy to peruczka? :)
Zerknalem na gry polecane przez XXL'a w wywidzie. "Zombie Calavera Prologue" pieknie inspirowane XBOX'owym Limbo :) Generalnie Mojon Twins jak zwykle na najwyzszym poziomie. A "Invasion of the zombi monsters" to wogole trudno uwierzyc ze to gra na komputer 8-bit.
@Eagle, jeżeli jeszcze został Ci jeden egzemplarz, to podaj namiary na konto, to powiększe je odpowiednią kwotą, gdyż oczywiście jestem zainteresowany! Mój mail: poczta [@] arsoft [.] netstrefa [.] pl lub klik w ->link<-