Otóż niebawem będę szczęśliwym posiadaczem stacji dysków do Atari. Wiem, że SIO2SD jest lepsze ale chciałbym powspominać stare czasy i pobawić się stacją dysków. Wszakże posiadam ponad setkę nowych dyskietek.
1. Czy jest taka pasybilność by obraz ATR z SIO2SD przegrać atarowskim kopierem całodysków na dyskietkę?
Podlacze sie do dyskusji. Zapodzial mi sie gdzies kabelek Sio2Sio (standardowy od laczenia stacji dyskow z komputerem) do mojej CA-2001, a ostatnio mialem potrzebe jej odpalenia.... Czy ktos wie skad i jak mozna wytrzasnac taki kabel (bez kupowania calego zestawu atarowego z Alle[dro]go] ???
Spróbowałem Larek na surowo kopiować dyski na karcie SD z jednego na drugi. Bez problemu poszło - to dobry kopier :)
Dracon. Taki kabelek pojawia się regularnie na Allegro... dam Ci znać jak będzie kolejny wystawiony. Warto by zapytać Piguły i Lotharka - może oni zrobią Ci replikę takiego kabelka?
1. Wczytałem FastCopy spod DOSII.ATR 2. Skopiowałem w FastCopy obraz BruceLee.ATR na dyskietkę 3. Operacja zakończona powodzeniem 4. Odpaliłem grę z dyskietki i...
Wczytał się z dyskietki SIO2SD loader próbujący znaleźć ATR-a na dyskietce LOL :D
Konfiguracja:
D1: SIO2SD D2: California Access 2001
Wychodzi na to, że przegrało loader SIO2SD + Obraz BruceLee na dyskietkę