Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Kaz:
A czy ludzie sprzed ery pisma drukowanego byli madrzejsi od tych z ery po? Wiedza przeciez zostala rozproszona, bo kazdy mogl zaczac czytac, to co chce, pisac to co chce. Zjawisko bardzo podobne do niedawnego rozprzestrzenienia sie telewizji czy dzisiejszego rozprzestrzenienia sie internetu. Sa zyski i straty.solo/ng:
Co do megaupload - Dracon nie zgodze sie z Toba i porownaniem typu "oskarzyc producenta zapalek, ze ktos uzyl ich do podpalenia". Na MU (szczegolnie megaVideo) 99% to warez. MASA stron z filmami itp via MegaVideo to byl standard w samej Polsce z kilkanascie lekko. Jaki masz odsetek podpalaczy zapalkami? 0.00001%? Wiec porownanie nietrafione.premier:
Premier Donald Tusk zapowiedział, że w okolicach stu dni od powołania rządu spotka się z kierownictwami wszystkich resortów. Jak tłumaczył, chce dokonać tego przeglądu, bo atmosfera wokół jego gabinetu jest "dość krytyczna". Pytany, czy dopuszcza rekonstrukcję rządu, odparł, że dopuszcza ją każdego dnia.premier:
Tusk dodał, że nie ma co ukrywać, że on sam i Polacy mieli większe oczekiwania wobec rządu, a przynajmniej wobec niektórych ministrów. (...)premier:
- To trochę mnie też kosztuje, to znaczy ja też po głowie obrywam, za to, że nie wszyscy moi ministrowie wykonują swoje zadania tak jakbym chciał, ale dotyczy to nie tylko pani minister Muchy - powiedział dziennikarzom szef rządu.premier:
Otwarta debata ws. ACTA - Premier Donald Tusk zdecydował w piątek o zawieszeniu procesu ratyfikacji ACTA zapowiadając jednocześnie na dzisiaj otwarte spotkanie w tej sprawie. W debacie biorą udział m.in. blogerzy, dziennikarze, prawnicy, przedsiębiorcy, a także przedstawiciele uczelni, środowisk zrzeszających twórców, branży internetowej oraz organizacji pozarządowych i administracji publicznej.premier:
Premier: list do przywódców EPL ws. odrzucenia ACTApremier:
- Nie należy lekceważyć głosu ludzi, szczególnie, gdy jest tak dobitnie wyrażany, np. w formie protestów – powiedział premier.premier:
Dodał, że "stara się wypracować swoje stanowisko, które jest czasem wbrew innym". - Staram się nie zaostrzać konfliktów w Polsce, ale gdy jestem pewien, co do niektórych projektów, to jestem gotów twardo tego bronić, ze świadomością, jaka będzie tego cena - zaznaczył.premier:
- Nie mam szczególnej satysfakcji, nikt nie lubi zmieniać zdania, ale grzechem jest trwać w błędzie. Nie ukrywałem od wielu dni, że nie miałem racji. Przekonują mnie argumenty i moja lawinowo rosnąca wiedza.premier:
Sprawą ACTA zajmuję się od rana do wieczora – podkreślił premier Tusk w dalszej części wypowiedzi.premier:
Premier podkreślił, że "gdyby zastosować myślenie archaiczne, którego był więźniempremier:
i zastosować przepisy ACTA w sposób dosłowny to stanęlibyśmy przed dylematem cywilizacyjnym, czy ważne są obyczaje czy rozwój przestrzeni w Internecie". - Mogę powtórzyć pogląd wielu ekspertów, że zastosowanie prawideł, jakie przewiduje ACTA, oznaczałoby zanik internetu jako przestrzeni wolności.premier:
Do takich konkluzji doszli także Eurodeputowani, którzy skupiają się nad ACTA – zaznaczył Tusk.premier:
- Istotą problemu jest byśmy wypracowali nowocześniejsze pogodzenie ochrony własności i wolności w internecie.premier:
ACTA to egzekucja wolności za zbyt wysoką cenę.premier:
Trzeba szukać innej przestrzeni prawnej. Mam nadzieję, że debaty jakie przygotują Eurodeputowani i debaty z ekspertami dadzą szansę wypracowania nowoczesnego modelu.premier:
Popełniamy błędy, ważne, byśmy umieli poprawić skutki tych błędów.premier:
Także z satysfakcją dla tych, którzy czekają z utęsknieniem na bezpieczny komunikat dot. zachowania wolności w internecie – dodał w dalszej części wypowiedzi premier Donald Tusk.lhuven:
Jak powiesz komuś: "nie kupuj, bo wspieranie X jest niemoralne" będzie mniej więcej tak samo skuteczne jak: "nie ściągaj, bo to kradzież".